реклама

реклама

Голова Черкаської ОДА на пресконференції розповів, які претензії були в НАБУ до черкаського аеропорту, на якому етапі будівництво та яка його буде доля у разі добудування.

82070837_619065192186398_5369522419302137856_n

Зокрема Роман Миколайович зазначив, що треба не просто добудувати аеропорт, а й визначитися, як він далі служитиме області, щоб на нього не втрачати на обслуговування мільйони з бюджету.

– У нас, за які б об’єкти ми не бралися, всюди якісь проблеми: або кримінальні провадження, або постійні коригування, або невідповідність реального будівництва проєктно-кошторисній документації, – сказав пан Боднар. – Трохи більше двох місяців у нас фактично не було керівництва департаменту капітального будівництва – ми очікували результатів конкурсу з його призначення. В останні два тижні ми дуже активно розбираємося з кожним об’єктом по фактичному стану справ.

Коментуючи ситуацію з ремонтом злітно-посадкової смуги Черкаського аеропорту, Роман Миколайович зазначив, що не знає, що лягло в основу реєстрації кримінального провадження. Основне зауваження НАБУ стосувалося коригування (збільшення) ціни виконаних робіт на 13 млн грн.

– Але там проблема стратегічна. Щоб добудувати злітно-посадкову смугу, не потрібно якихось серйозних знань і обрахунків. Це просто освоєння коштів по проєкту. Справжніх проблем кілька. Перша – коли проєктувалося технічне завдання, замовник і підрядник визначили рівень складності об’єкту як СС2 (який не передбачає проведення державних експертиз). Тож державну експертизу не було проведено. Після того, як ми побачили, що там, м’яко кажучи, є певні коригування в бік підвищення ціни, що на злітно-посадковій смузі вже в листопаді з’явилися мікротріщини, які, на переконання підрядника, не впливають на якість, ми вирішили все-таки провести державну експертизу. Кошти на це в обласному бюджеті було передбачено. Нам пообіцяли, що після 20 січня результати експертизи будуть готові. Коли ми матимемо ці результати, то ухвалюватимемо стратегічні рішення: якщо там немає серйозних технічних проблем, то ухвалимо рішення про добудову смуги. Якщо ж там будуть проблеми, ми це оприлюднимо. Також оприлюднимо своє рішення, як виходити з цієї ситуації, – зазначив голова ОДА.

На його переконання, аеропорт Черкаській області потрібний, адже він значно підвищує привабливість і конкурентоспроможність регіону. Але він повинен бути ефективним і незбитковим, щоб не довелося витрачати щомісяця сотні тисяч гривень бюджетних коштів на його утримання.

– Ми розуміємо, що якщо там будуть тільки пасажирські перевезення, аеропорт буде нерентабельним. Ми бачимо перспективу в вантажних перевезеннях, логістичних центрах, і зараз розпочали діалог із іноземними інвесторами. Поки ми аналізуємо технічне питання, поки там проводиться слідство, ми маємо ухвалити стратегічне рішення. Ми бачимо перспективу в концесії. Якщо ми знайдемо інвестора і розпочнемо ці процедури, то однозначно, що ми цього року кидатимемо всі сили на добудову і запуск аеропорту. Там злітно-посадкова смуга зроблена. Потрібно ще зробити спеціальну протипідкопну огорожу (це стосується безпеки), що коштуватиме порядку 50-60 мільйонів гривень. Також потрібно виконати ще деякі роботи. Але ми наполягатимемо на цих додаткових вкладеннях тоді, коли чітко розумітимемо, що буде з цим аеропортом. Отже, добудувати – не проблема. Проблема – визначитися, що з ним буде далі, – наголосив Роман Боднар.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 80772 17.01.2020 16:34
Мабуть там повинні бути спеціалісти, які вміють заробляти кошти, а не розказувати про відсутність грошей, бо їх так ніколи не буде, а значить і не буде нічого побудовано.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 СОЛДАТ 16.01.2020 23:20
Напевне після реконструкціі аеропорту відкриється чартерний рейс Черкаси - Оман.Для залучення інвестицій..... :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Еней 16.01.2020 20:01
То зачароване місце, бо ВСІ губернатори спочатку дивувались і гнівались: шо ж такоє, є аеропорт а толку з нього?! Йшли роки, десятиліття...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 Любов Майборода 16.01.2020 14:06
Перший раз бачу чиновника, який не просто волає "Лікарня треба" "пологовий будинок треба"! :lol: а говорить про кошти на утримання... Говоримо про аєропорт. Без обгрунтованих бізнес-планів будувати за бюджетні гроші стадіони, аеропорти, льодові палаці... - здирництво. Боднар приємно здивував :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100