Депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький у Верховному Суді України довів, що міський голова Анатолій Бондаренко вчинив протиправні дії, коли у 2017 році, в бутність Радуцького секретарем міськради, забороняв йому скликати позачергові сесії.

82423055_167782777839561_8200306093893615616_n

Перед цим Соснівський райсуд і апеляційний суд Черкаської області в цьому спорі стали на бік Бондаренка. Але Верховний Суд скасував їхні постанови.

Нагадаємо, в 2017 році Анатолій Бондаренко в своїх розпорядженнях, відбуваючи у відпустку та відрядження, відповідно до закону покладав свої функції, пов’язані з діяльністю ради, на секретаря міськради Олександра Радуцького. Але при цьому забороняв тому призначати і проводити позачергові сесії.

Відмовляючи Радуцькому в задоволенні адміністративного позову, районний і апеляційний суди керувалися тим, що повноваження міського голови виконуються секретарем міської ради «у випадку звільнення міського голови з посади, дострокового припинення повноважень міського голови, смерті міського голови та в разі неможливості здійснення ним своїх повноважень». На момент видання оскаржуваних розпоряджень жодної з указаних обставин не настало.

Але Верховний Суд погодився з Радуцьким, що під поняттям «неможливість здійснювати свої повноваження» необхідно розуміти також випадки, коли міський голова перебуває у відрядженні чи у відпустці.

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Олександра Радуцького частково. Він визнав дії Бондаренка протиправними, але не скасував його розпоряджень від 2017 року, оскільки ті вже втратили чинність.

«Радуцький переміг Бондаренка. Наразі – у суді. Верховному, – прокоментував рішення касаційної інстанції черкаський юрист, журналіст і громадський діяч Валерій Макеєв. – Скасовуючи рішення судів нижчих інстанцій, Верховний суд визнав дії міського голови Черкас протиправними».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+29 #2 Ага 20.01.2020 18:06
Слабо віриться, що хтось із них, окрім власних інтересів, захищає інтереси громади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #1 Він - герой 20.01.2020 17:57
Толік вважає, що премія "Чалавєк року" і табличка від Фреймутихи - це вічні охоронні грамоти для нього.
Бо в Лисянці більш ні в кого
таких немає. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100