реклама

реклама

Організувати свято весни для вихованців Черкаського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім» вирішили працівники Обласного краєзнавчого музею і одної із черкаських кав’ярень.

photo_2020-02-28_18-52-37

– Ми вже маємо досвід роботи із вихованцями «Теплого дому» – робили для них різноманітні майстер-класи з декоративно-вжиткового мистецтва, – розповідає завідувачка відділу етнографії краєзнавчого музею Вікторія Наумчук. – Тепер от з’явилася ідея навчити дітлахів розмальовувати для себе футболки.

За словами майстрині Ірини Литовки, яка проведе майстер-клас, діти малюватимуть не абищо, а... власну мрію.

До «Теплого дому» потрапляють діти, яких вилучено із небезпечних для них середовищ для соціально-психологічної реабілітації та вирішення, хто їх виховуватиме надалі. Значна частина цих дітей педагогічно занедбані й потребують елементарного звикання до життя в нормальних людських умовах.

Допомогти музеєві із придбанням футболок і фарб зголосилися меценати – власники однієї із черкаських кав’ярень.

– Виникло спонтанне бажання зробити діткам добро, – розповіла «Прочерку» співвласниця кав’ярні «Brew Love» на вулиці Симоненка, професорка одного зі столичних вишів Оксана Силка. – Але ми хочемо не просто перерахувати «Теплому дому» кошти, а спонукати наших відвідувачів брати участь у цій добрій справі. Тому вирішили провести своєрідний соціальний експеримент: за бажання кожного відвідувача десять відсотків від тої суми, якою вони оплачують напої, піде на потреби дітей із реабілітаційного центру.

У «Теплому домі» вважають такі акції дуже потрібними.

– Кожна колективна справа людей, небайдужих до доль наших дітей, кожне позитивне спілкування зігріває їхні душі, – сказала кореспонденту «Прочерку» директорка «Теплого дому» Мирослава Бондар. – Для них дуже важлива проста розмова, не кажучи вже про допомогу волонтерів, студентів, просто небайдужих людей. Нові друзі, нове спілкування, цікаво проведений час – великий плюс для виховання кожного із них.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100