реклама

реклама

Заяву в поліцію написали представники БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ” через незаконне звільнення двох соціальних працівників у відділенні профілактики та боротьби зі СНІДом філії №1 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» Черкаської міської ради.

Під час карантину керівництво поліклініки відмовляється співпрацювати у боротьбі з інфекційними захворюваннями та звільняє соціальних працівників. Коли уряд на державному рівні заборонив звільняти працівників та попередив про накладення штрафів.

“Ціна питання для міського бюджету 64 тисячі гривень на рік, на цю ставку працюють два соціальних працівники позмінно, — підкреслила голова БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ” Наталья Несват. —  Ми просимо мера міста, Анатолія Бондаренка, звернути увагу та допомогти вирішити питання. На жаль, пакетом послуг НСЗУ не передбачене фінансування ставки соціального працівника у відділення профілактики та боротьби зі СНІДом. Але це посильна сума для фінансування з місцевого бюджету”.

Неодноразово  фахівці БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ” зверталися до В.О. директора КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» Коваленко Оксани Віталіївни з проханням переглянути рішення, наводили аргументи щодо роботи соціальних працівників. Пояснювали, які катастрофічні наслідки може нести таке рішення в розрізі боротьби з ВІЛ та туберкульозом в Черкасах та в Україні в цілому.

“Соціальні працівники виконують величезний шматок роботи. В умовах боротьби з #COVID19 медики просто не в змозі перебрати на себе ці функції, пояснює Наталья Несват. —  Вони мотивують пацієнтів розпочати та продовжувати лікування, доставляють ліки додому тяжкохворим, підтримують їх весь період лікування та допомагають їх близьким. Переривання прийому ліків лише погіршить ситуацію з лікуванням ВІЛ та туберкульозу та збільшить розповсюдження інфекції!”.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100