реклама
Sucurity Police

реклама

Суд стягнув більше 60 тис. грн. з комунального підприємства на користь черкащанки, чий автомобіль було пошкоджено незакріпленою кришкою каналізаційного люка.

Пригода трапилася у липні 2017 року, коли на вулиці Чорновола у м. Черкаси мікроавтобус наїхав на незакріплену кришку люка оглядового колодязя каналізації на проїзній частині, в результаті чого авто відкинуло на узбіччя. Дорожньо-транспортна пригода була зафіксована працівниками поліції.

935000_news

Власниця мікроавтобуса звернулася до місцевого суду з позовом, у якому просила стягнути з КП «Черкасиводоканал» компенсацію за ремонт авто та моральну шкоду через невиконання приписів, щодо нагляду за експлуатацією обладнання каналізаційної мережі. В підготовчому судовому засіданні позивачка подала уточнюючу позовну заяву до КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» про стягнення матеріальної та моральної шкоди, посилаючись на те, що відповідно до ч. 3 ст. 14, ч. 1 ст. 16 ЗУ «Про дорожній рух» учасники дорожнього руху мають права на безпечні умови дорожнього руху, на відшкодування збитків, завданих внаслідок невідповідності стану автомобільних доріг вимогам безпеки руху.

Сума пошкоджень за результатами проведення судової автотоварознавчої експертизи склала 55634,07 грн.

Рішенням Соснівського районного суду м. Черкаси від 05 березня 2020 року стягнуто з КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» Черкаської міської ради на користь позивачки матеріальну шкоду у розмірі 55634,07 грн., моральну шкоду у розмірі 5000 грн., судовий збір у розмірі 692,86 грн., витрати за послуги евакуатора у розмірі 500 грн., а всього 61826,93 грн.

Не погодившись з рішенням районного суду, комунальне підприємство подало апеляційну скаргу. Постановою Черкаського апеляційного суду її залишено без задоволення, а рішення Соснівського районного суду м. Черкаси від 5 березня 2020 року про стягнення матеріальної та моральної шкоди - залишено без змін.

Про це інформує прес-служба Апеляційного суду області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #1 Максим 06.05.2020 09:53
так працює громадянське суспільство! молодець!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100