Близько тижня тому біля Черкаського міськвиконкому встановили спеціальні стовпчики, щоб на тротуарі не паркувалися автомобілі.

 

Таких заходів вжили у відповідь на скарги черкащан, які надходили на адресу мерії та під час традиційних зустрічей черкаського міського голови Сергія Одарича з жителями мікрорайонів.

Жителів міста не влаштовувало те, що припарковані під стінами мерії автомобілі ускладнювали рух тротуаром.

– Залишали автомобілі під стінами мерії не тільки відвідувачі, а й працівники установи, – розповідає «Прочерку» керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев. – Складнощів додавало ще й те, що водії паркувалися не одноманітно, а вздовж проїжджої частини чи під кутом до неї. Коли встановили обмеження, пішоходи перестали скаржитися: вони можуть ходити там хоч юрбою. Але тепер незадоволені такими змінами автомобілісти.

Водії стверджують, що через нововведення ускладнюється рух. Проте Микола Сергійович як водій запевняє, що жодних проблем із пересуванням немає:

– На цьому відрізку дороги немає заторів, автомобілі за необхідності можуть легко перелаштуватися в правий ряд і виїжджати навулицю Байди Вишневецького. Я, наприклад, зараз залишаю свій автомобіль поблизу «Приватбанку» та магазину «Світоч».


Нові стовпчики є корозійностійкими і вкриті спеціальною світловідбивною фарбою. Крім того, вони є доволі високими для того, щоб уникнути травматизму жителів міста у разі, якщо хтось послизнеться чи перечепиться.

За словами Миколи Сергійовича, ситуація з паркуванням покращиться орієнтовно наприкінці літа, коли здадуть в експлуатацію стоянку поблизу колишньої трикотажної фабрики «Любава».

Нагадаємо, що вирішити цю ситуацію з паркуванням поблизу мерії намагалися вже 2-3 роки тому. Для цього натягували металеві прути з клейкими стрічками, але тоді не всі водії помічали їх і часто псували бампери автомобілів.

– Прибрали їх ще й тому, що вони мали жахливий вигляд, – пояснив Микола Кудрявцев.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 Гість 20.08.2012 21:47
БУДЬ ЛАСКА ЗРОБІТЬ ДОРОГИ ЇЗДИТИ НЕ МОЖЛИВОООО!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Василь 30.05.2012 13:03
Черкаси - таке велике село, що нема де припаркуватися... не вірю :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Ivan1 30.05.2012 11:04
Люди добрі! Схаменіться, навіщо вам ті дороги. Дивує поведінка українців, спостерігаю за соціологією багато років, особливо на рівні регіонів, і на першому місці, о дивина, завжди незадовільний стан доріг. В країні немає роботи, ціни ростуть, корупція в медицині, правоохоронних органах, безчинність і грабіж в житлово-комунальному господарстві, а наш брат все про дороги. Якщо будуть нормальні дороги, наш брат бути сам вбиватися і вбивати всіх у рази більше ніж зараз. До хороших доріг - потрібна культура, виконання правил дорожнього руху. В Черкасах неможливо перейти вулицю на перехресті. Тим більш випадки свідомого руйнування вулиць дають свої наслідки, адже дорожній поліцейський себе дуже позитивно зарекомендував. Тому, навіщо ремонтувати дороги. Нехай відпрацьовують свій амортизаційний строк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Черкащанин 29.05.2012 19:24
>Водії стверджують, що через нововведення ускладнюється рух

Нехай ДАІ повісить знак про заборону стоянки на цій ділянці проїжджої частини,і заторів не буде.Цивілізована практика.Чи хтось заставляє водіїв паркуватися саме біля мерії? Став авто там,де нема забороняючих знаків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Дядя Вася 29.05.2012 18:34
А вот за это, дорогая мэрия, респект и уважуха.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 федор припципиальный 29.05.2012 17:28
стовчики это хорошо а как же ремонт дорог горе руководители весна уже закончилась так ведь и лето пролетит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100