реклама
Sucurity Police

реклама

При другій міській лікарні в Черкасах діє мобільна паліативна бригада. Медики надають допомогу пацієнтам при смерті, підтримують і словом, і ділом. На час карантину вжили всіх необхідних пересторог, проте роботу не зупиняли, адже така допомога потрібна завжди.

«Виїзна хоспісна служба - це не тільки крапельниці, перев'язки, необхідний інвентар, медичні консультації… Зустріч вдома, найважливіша в процесі встановлення контакту з пацієнтом і його рідними, можливість створити атмосферу порозуміння і доброзичливості всередині будинку. Чим ефективніша робота виїзної служби, тим більше людей можуть собі дозволити померти вдома», - каже психолог та медбрат хоспісної бригади Сергій Псюрник.

3

Завдання бригади забезпечити людині гідний відхід з життя.  Звертаються з різними хворобами та різного віку. За розповідями медиків часто доводиться пояснювати рідним, чому краще щоб останні дні людина провела вдома, а не у медичному закладі. Врешті, коли це вдається рідні дякують, адже останні дні близької людини провели поряд з нею.

«Кажуть, що втрата, це жорстокий подарунок життя, тому, що коли ми переживаємо горе, ми глибше пізнаємо себе. Що ця болюча і виснажуюча втрата робить нас багатшими і врешті-решт може стати генератором зростання, що вона може винести на новий життєвий етап ...», - відзначає Сергій Псюрник.

2

Для надання допомоги мобільною бригадою необхідне електронне направлення сімейного або лікуючого лікаря. Медики надають спектр послуг, серед яких консультація лікаря щодо знеболення та полегшення проявів хвороби,  заміна сечового катетора, назогастрального зонду, курс інфузійної терапії; консультації та навчання рідних по догляду за хворим; організація консультацій вузьких спеціалістів; психологічна підтримка хворого та його рідних під час хвороби та після смерті; організація духовного супроводу віруючих різних деномінацій.

Мобільна група допомагає черкащанам з онкологічними захворюваннями 4 клінічної групи; з останніми стадіями серцевої, печінкової недостатності та ниркової недостатності при непоказаному гемодіалізі; при нейродегенеративних захворюваннях та  цереброваскулярною патологією в термінальних стадіях. Мобільна група працює з 8.30 до 17.00 з понеділка по п’ятницю.

1

Щоб дізнатися більше, та попросити про допомогу звертайтеся за номерами:

0472-54-42-74 стаціонар паліативного відділення

098-808-57-71 лікар мобільної бригади Катерина Погоріла.

093-845-43-53 психолог, медбрат Сергій Псюрник

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100