29 травня черкаськиий Народний Рух України і Громадянський рух «ЧЕСНО» підписали угоду про співпрацю. Під документом свої підписи поставили голова Черкаської крайової (обласної) організації НРУ Ігор Волошин і координатор черкаського майданчику «ЧЕСНО» Назар Обідзінський.


– Співпраця наших організацій є можливою, перш за все, завдяки спільній меті – активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від негідних депутатів, – зазначив Ігор Волошин.

Також Ігор Володимирович закцентував увагу на близьких для народнорухівців критеріїв «ЧЕСНО»: відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя, особисте голосування в парламенті та участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Назар Обідзінський відзначив, що таку угоду заплановано підписати з більшістю політичних партій, незважаючи на їхні програми і приналежність до сьогоднішньої влади, зокрема і з Партією Регіонів.

Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин». Рух утворився 29 жовтня 2011 року під час акції «Фільтруємо парламент за 24 години» – за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

Сьогодні ж на форумі «Черкащина: захистимо вибір» Назар Обідзінський повідомив, що майже одночасно із Народним Рухом України була підписана угода про співпрацю із «Громадянською позицією» та Леонідом Даценком як координатором Ради опозиційних сил Черкащини,

– Тепер на черзі «литвинівці» і соціалісти. Очікуємо відповіді від Партії регіонів. А от комуністи відмовилися з нами співпрацювати, надавати будь-яку інформацію і навіть відмовилися пообіцяти, що вони запропонують порядних і достойних людей на вибори, – зазначив Назар Обідзінський. – Комуністи мотивували свою відмову співпрацювати тим, що вони нам не довіряють…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100