Чиновник Держкомзему, нещодавно затриманий оперативниками УДСБЕЗ за хабар у 10 тисяч доларів, «розбазарив» державних лісових угідь на 1 млн. 918 тис. гривень.

Нещодавно працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області за сприяння в оформленні документів для продажу земельної ділянки, прискоренні процедури переоформлення цієї ж земельної ділянки на іншу особу та видачі державного акту на право власності на землю, було затримано керівника міськрайонного управління Держкомзему у міста Черкаси та Черкаському районі. Чиновника оперативники затримали саме під час того, як він власноручно забирав 10 тисяч доларів хабара із заздалегідь обумовленого місця.

Прокуратурою Черкаської області порушено кримінальну справу за ст. 368 ч.3 Кримінального кодексу України «Одержання хабара», яка передбачає позбавлення волі, терміном від 8 до 12 років та конфіскацію майна хабарника.

9 квітня цього року суддею Придніпровського районного суду затриманого було відпущено під заставу в сумі 30 тисяч гривень. Апеляційний суд залишив рішення першої інстанції (Придніпровського районного суду) без змін. Проте слідчо-оперативні заходи зі встановлення причетності цього чиновника та інших осіб до аналогічних корупційних діянь в сфері земельних відносин, продовжувались. Унаслідок цього стосовно цього ж чиновника Держкомзему порушена кримінальна справа за ст. 365 ч.3 Кримінального кодексу України «Перевищення влади або службових повноважень».

Як повідомив начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Дерновий, працівниками міліції встановлено, що заручившись допомогою, станом на сьогодні вже екс-керівника Черкаської районної адміністрації, та представника однієї з приватних фірм міста Києва, керівник міжрайонного управління Держкомзему дав дозвіл на вилучення земельних лісових ділянок з державної власності та передачу їх приватним власникам. Було складено та підписано 146 державних актів на право безоплатної власності на землю, загальною площею 31,8 га, жителям села Хрещатик, які, до речі, про це навіть і не знали.

Унаслідок протиправних дій цього чиновника, державним інтересам завдано збитків на суму більше, ніж 1 млн. 918 тис. гривень. Наразі триває слідство та встановлюються всі фігуранти справи, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 01.06.2012 13:04
Какие суммы получили судьи за смягчение меры присечения супер специалиста?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100