реклама

реклама

Через зміни клімату на Черкащині всихає ліс. Про це повідомив заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Рутенко. За його словами, підвищена температура повітря і зниження рівня ґрунтових вод активізують шкідників, які знищують дерева, пише Суспільне.

7500899cb819c881

Головний лісничий Черкаського лісгоспу Олександр Сидоренко розповів – його працівники зафільмували за допомогою квадрокоптера сірі дерева посеред лісового масиву. Нині від дерев відстає кора, що є однією з ознак того, що дерево всохло – додав лісничий. Такі дерева, на його думку, треба ліквідовувати, щоб в них не розмножувались шкідники.

9930fd3cf6c5b6cf

– Найбільше від комах потерпають хвойні насадження: сосни і ялини, – розповів заступник начальника Обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Рутенко. Чоловік пояснив – якщо в деревині достатньо вологи, то виробляється смола, яка і є захистом від шкідників. Анатолій додав, що працівники щодня за допомогою відеофіксації спостерігають, як відновлюється ліс, і фіксують місця, де є хворі дерева. Спеціальна комісія перевіряє, чи дійсно всохлі дерева необхідно зрізати, розповів Анатолій Рутенко.

3edb4fb444bbdaf6

Аби дізнатися, чи законно проводять вирубку лісу, черкащани можуть скористатися додатком на телефоні. Цьогоріч і наступного року на території, де проведуть санітарні рубки, планують висадити нові рослини, - розповів лісничий Дахнівського лісництва Роман Перепилиця. Чоловік додав: оскільки сосна не витримує кліматичних змін, у лісгоспах області вирішили проекспериментувати – розвести ялину і модрину.

edd9b7ff5e7a71fd

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100