Під час робочої поїздки на Черкащину до Заступника Голови Парламенту Миколи Томенка звернулася спілка підприємців Маньківського району, які поінформували про те, що за поданням райадміністрації головний санітарний лікар Маньківського району виніс постанову про заборону торгівлі на так званих стихійних продовольчих ринках в усіх населених пунктах району «з 6 травня до безстроково». Про це йдеться на офіційному сайті політика.


Микола Томенко зауважив, що насправді, як інформують мешканці сіл та підприємці Маньківського району, йдеться про те, що 90% торгівлі в сільській місцевості (і це стосується не лише цього району чи Черкаської області загалом) – це ринки або торгові місця, які підпадають під це визначення. За словами мешканців району, очевидно, що метою цього є спроба монополізувати торгівлю сільськогосподарською продукцією в одному районному центрі, звісна річ, під керівництвом когось із родичів місцевого начальства. Водночас, як засвідчує досвід, умови, на яких підприємцям пропонують працювати на таких «оновлених» ринках у фінансовому сенсі не дають можливості простим людям реалізувати свою продукцію, не виїжджаючи за межі району.

Томенко наголосив, що фактично цим рішення жителі району позбавлені великої кількості робочих місць.

– Цинізм цієї постанови полягає ще й в тому, що це зроблено на початку літнього сезону, коли активно починається збут продукції, яку вирощують селяни на городах, – додав він.

Водночас, за словами Віце-спікера, цікавим є ще одне пояснення такого кроку, яке озвучувалося на зустрічах з підприємцями. Справа в тому, що місцева влада активно розпочала виборчу кампанію і робить все, щоб повністю закрити доступ опозиції до будь-яких приміщень для зустрічі з людьми. Як приклад, він розповів, що в Маньківці було відмінено футбольний турнір тільки тому, що його підтримала об’єднана опозиція Черкаської області, і на нього повинна була приїхати делегація депутатів.

– Саме тому ринки залишилися єдиним місцем масового зібрання людей на вихідні дні, які часто-густо перетворюються у мітинги та єдине місце спілкування опозиції з людьми, – наголосив Микола Володимирович. – Таким чином, влада вирішила піти по простому шляху: заборонити останнє місце масових зібрань, де люди можуть висловити свою точку зору, передати звернення чи скарги та розповісти, що реально відбувається в регіоні.

Спілкуючись з громадянами, Микола Томенко назвав очевидним, що передвиборна складова є основною в цій історії.

– Тому, якщо так далі піде, то скоро черкаська влада заборонить людям збиратися більше, як по три особи, щоб не допустити антивладних і антипрезидентських розмов, – підкреслив він.

Микола Томенко також повідомив, що фракції БЮТ та «Фронту змін», які представлені в обласній раді, будуть займатися цим питанням, щоб не допустити порушення прав підприємців та дати можливість селянам спокійно приїжджати і працювати на ринках.

реклама

Коментарі  

 
+5 #12 ФЗ 04.06.2012 22:08
Дядьку не їжте гречку, їжте пшоно воно краще перетравлюється . Якщо сам голосуєш за яди від жуків і гречку не говори про других. Чи може за 100 грн. від Миколи бігаєш по майданах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #11 Дядько 04.06.2012 10:26
Цитую Марія:
Голосуйте за регіоналів. Вони з вас шкуру зняли, а це і М"ясо до кісток здеруть. Ну треба ж бути такими дурними, щоб підтримувати синьо-голубу чуму!

Саме так, пані Маріє! Як я і писав нижче - холуї. Якщо таких людей, як от та особа, що пише тут під різними ніками (ПР, БЮТ, ФЗ...), більшість, то я вітаю партію регіонів з майбутньою перемогою. Наші люди достойні саме такого керівництва. Адже вони потребують лише пакуночка гречки перед виборами і палко люблять своїх мучителів. Стокгольмський синдром.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #10 Дядя Вася 04.06.2012 05:42
А ніхто не замислювався, чому Коля все ще біля корита?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #9 Мама 03.06.2012 21:15
Голосувати потрібно тільки за опозицію. Інакше всім будуть кранти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #8 Марія 02.06.2012 22:04
Голосуйте за регіоналів. Вони з вас шкуру зняли, а це і М"ясо до кісток здеруть. Ну треба ж бути такими дурними, щоб підтримувати синьо-голубу чуму!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 ФЗ 02.06.2012 16:19
Розумні аж страшно, особливо Дядько
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #6 Дядько 01.06.2012 21:33
Цитую ПР:
Геть Бондаренка і Золотухіну. Вони брехуни, обіцяли відеокамеру, а привезли поломаний ДВД.

Ось вона, ваша ціна. Звісно, голосувати треба за регіоналів, вони ж на бюджеті сидять, можуть і плазму перекинути. Не про Бондаренка йдеться, а про принципи. Холопи ви!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 БЮТ 01.06.2012 19:40
Краще б Ви панове опозиціонери на день захисту дітей в цій же Маньківці діткам щось презентували, а не сиділи у кущах. Знову влада Вам заборонила?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 ПР 01.06.2012 18:39
Ага, звернулися двоє підприємців, які торгують ковбасою і м"ясом із асфальту у с. Роги і вже районна влада погана. Влада нормальна, а от ті, що приїхали з Томенком хоч побачили де ж ця Маньківка. Геть Бондаренка і Золотухіну. Вони брехуни, обіцяли відеокамеру, а привезли поломаний ДВД.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #3 Обіцянка-цяцянка. 01.06.2012 18:11
Микола Томенко також повідомив, що фракції БЮТ та «Фронту змін», які представлені в обласній раді, будуть займатися цим питанням. В обласній раді із 21 БЮТівця залишилося 6,і то один Мушієк, щось робить, а з фронтовиків, тільки Старікова залишилася. Під Вашим мудрим керівництвом набрали таких людей. А в Черкаській міській раді тільки Булатецькі воюють, а решта в глубокому-глубокому підпіллі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100