реклама

реклама

Роботу потужного черкаського підприємства «Юрія», де виробляється, зокрема, продукція під торговою маркою «Волошкове поле», мало не припинила через суд Державна екологічна інспекція Центрального округу.

DSC_0031

У своєму позові Держекоінспекція просила зобов’язати ПАТ «Юрія» повністю зупинити діяльність в частині здійснення робіт з видобування підземної води.

– Свердловини з видобутку підземної води на «Юрії» – це радянський спадок. Вода використовується у виробництві за техпроцесом, – розповів «Прочерку» черкаський юрист Валерій Макеєв. – З матеріалів справи виникає, що «Юрія» робила все можливе і не можливе для того, щоб отримати своєчасно нові дозволи на продовження раніше надаваних дозволів.

Юрист також додав, що свого часу подібні вимоги для підприємств «в абсолютній більшості» випадків були засобом корупційного тиску на бізнес. Щоправда, за його словами, «часи змінилися», і про вимагання хабарів у наші часи Валерій Макеєв нічого не знає.

Суд відмовив державному органу у намаганні зупинити підприємство, з посиланням на наступне: «Судом встановлено, що заявлені Державною екологічною інспекцією Центрального округу у даному позові заходи реагування до ПАТ «Юрія» не є пропорційними, оскільки їх застосування не матиме наслідком досягнення справедливого балансу між інтересами господарюючого суб`єкта та публічними інтересами, оскільки застосування заходів реагування шляхом зупинення діяльності ПАТ «Юрія» в частині здійснення робіт з видобування підземної води до отримання дозвільного документу є крайнім заходом, який не спрямований на усунення несприятливих наслідків для навколишнього природного середовище, у зв’язку з тим, що відповідачем здійснюється забір підземної води із свердловини в кількості, що визначена дозволом на спецводокористування від 18.12.2015 №Укр620-А/Чрк (термін дії з 31.12.2015 до 01.01.2021), своєчасно та у повному обсязі сплачується обов’язкові платежі до бюджету за користування надрами та спеціальне водокористування, проведено режимних спостережень за кількістю видобутку та якісним складом підземних вод; надсилається щорічна звітність до ДНВП «Геоінформ», розроблено документацію з оцінки впливу на довкілля (ОВД)».

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 ЗЮ 07.06.2020 22:20
Знову тітушки зеленсь йдуть на те що їми не зроблено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100