Дитячий табір «Велика гра» 4 червня зустрічатиме маленьких черкащан.


Як повідомив президент Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ» Сергій Летенко, діяльність табору погоджена з усіма необхідними інстанціями: і з санітарно-епідеміологічною станцією, і з Черкаським РЕМ, і з Держгірпромнаглядом. Організатори уклали угоду й про медичне обслуговування учасників табору з Черкаською обласною дитячою лікарнею. Харчуватимуться діти в їдальні Першої міської гімназії, а перед початком занять вони проходитимуть інструктаж із техніки безпеки.

У таборі діятимуть правила, які чітко регламентуватимуть поведінку дітей. Без дозволу дорослих діти не можуть залишати територію табору, їм заборонено мати при собі гострі та ріжучі предмети, на всі заходи діти вирушають разом під керівництвом вихователів. Табір буде поділено на гуртки по 10 осіб, у кожному гуртку заняття відбуватимуться під керівництвом дорослого вихователя. Для проведення занять у таборі залучено відомих спортсменів та фахівців дитячої лікарні, які вчитимуть дітей наданню першої медичної допомоги.

Коментуючи появу в пресі попередження прокуратури міста Черкаси щодо безпеки перебування дітей в таборі, президент Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ» Сергій Летенко висловив здивування такою заявою прокуратури. Адже фонд «Дитячий світ» не отримував від прокуратури жодних запитів про надання дозвільних документів щодо діяльності табору, хоча контактні телефони фонду є відкритими та доступними для всіх охочих.

– Більше того, після оприлюднення заяви прокуратури в засобах масової інформації, нам по суті довелося шукати їх представника, щоб розпитувати про те, що їх цікавить і які документи їм варто надати. Нам шкода, що це непорозуміння могло вплинути на батьків. Відомо, що минулого літа в місті на 47% зросла підліткова злочинність. І мета табору якраз і полягає в тому, щоб діти не вешталися по вулицях, а займалися корисною справою, – прокоментував заяву прокуратури президент ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко.


Табір «Велика гра» проходить у формі майстер-класів, тренінгових занять та ігрових майданчиків у денний час. Ще 23 травня організатори направили лист до мера Черкас Сергія Одарича з повідомленням про організацію табору і проханням сприяти її підготовці. Лист зареєстровано за вхідним №6956-01-33. Можливо, непорозуміння виникло через те, що прокуратура поставилася до цього заходу як до стаціонарного табору цілодобового перебування дітей.

– Благодійний фонд «Дитячий світ» протягом п’ятьох років організував 10 літніх і зимових таборів у Криму та Карпатах, у яких взяло участь близько чотирьох тисяч дітей. Хоча у програмі таборів були різноманітні заняття, зокрема, плавання, катання на лижах і сноубордах, за весь час не було жодного нещасного випадку чи травми, що говорить про високий рівень техніки безпеки в таборах, які організовуються фондом, – зазначає президент ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко.

На території табору «Велика гра» постійно перебуватимуть медсестра і фельдшер. Погоджено зі станцією швидкої допомоги, що, в разі потреби, автомобіль невідкладної допомоги прибуватиме на територію табору протягом 3-5 хвилин. Укладено угоду на проведення харчування дітей із їдальнею Першої міської гімназії Черкас, яка протягом навчального року обслуговує учнів гімназії і має всі дозвільні документи від СЕС і інших контролюючих органів. Підписано угоду із комунальним підприємством «Дирекція парків» щодо розташування табору на території Дитячого парку терміном з 4 червня до 26 серпня. Організація табору проводиться в тісній співпраці з Департаментом освіти і гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому.

Протягом вихідних організатори табору розташують на території парку 7 великих павільйонів, щоб уберегти дітей від сонця та дощу. Табір також забезпечений необхідними меблями, підготовлено багато ігрового спорядження – м’ячі, спортивний інвентар, туристичне спорядження, настільні та інші ігри. Проводитимуться й автобусні екскурсії для дітей.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Олег 07.06.2012 10:31
Піариться Жуковська як тільки може. Звісно, Фірташу вигудно мати свого депутата, щоб "віроюта правдою народ звичайний боронив", тільки от питання, а ця пані, знає істинні проблеми трударя українського? У нього звісно не такі глобальні проблеми, ніж вибір чи 10 тисяч на сніданок витратити чи 15, алеж всерівно... ай. ай. ай, шановні, руками працьовитими, українськими будують "Дружбак", а піариться якась ............ банкірша. Скидайте кайдани тарасові діти! До червоного прапору - назад в майбутнє!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Оксана Колісник 04.06.2012 10:59
Взагалі-то це - серйозна справа і варто було б дотриматися формальностей. Бо ж, як казали давні римляни: "Бережи порядок і порядок збереже тебе".А там, де мова йде про дітей, ретельність має бути потроєна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Пракурор Втыкалов 03.06.2012 19:23
А канвертик к дозвильным документикам забылися прикрепить? Так отож... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100