реклама
Sucurity Police

реклама

У Черкасах на місцеві вибори імовірно стартує цілком місцевий політичний проєкт, який об’єднає відомих містян і в той же час не буде централізований під якогось загальноукраїнського лідера.

0a32996-clipboard01

Таке припущення зробив у розмові з журналістами «Дзвін.media» міський голова Анатолій Бондаренко.

«Зараз багато говорять про створення партії мерів, але поки що це все на рівні ідеї, і навряд чи її буде втілено, бо все одно там доведеться «мірятися», хто дуже великий, а хто просто великий. Та й складно буде реалізувати подібний політико-господарський проєкт, бо в кожному місті своя ситуація, і для містян завжди буде ближчим і зрозумілішим власний мер, а не мер столиці, Львова чи Дніпра. Однак ми розуміємо, чому з’явилась така ідея – ініціатори хочуть відійти від заїжджених політичних гасел і створити об’єднання людей справи, які на практиці вже довели свою спроможність вирішувати конкретні проблеми конкретних громад. Набагато легше створити таке об’єднання в кожному великому місті окремо. Наприклад, в Черкасах є багато відомих успішних людей, що працюють у сфері економіки, культури, освіти, медицини, які хотіли б попрацювати на благо нашої громади в міській раді, мають хороші ідеї, знають, як їх можна реалізувати, але не хотіли б ставати членами розкручених «політичних брендів». І вони вже говорять про необхідність якогось суто місцевого політичного утворення. Бо партійні інтереси загальноукраїнських об’єднань нерідко не враховують інтереси якихось конкретних громад і їхню специфіку. А місцеві вибори – це вибори представників, які мають бути найближчими до простих людей, що мають мислити не загальноукраїнськими категоріями, а дбати про своє місто-селище-село. Тому місцевий політичний проект, якби такий виник, знайшов би серйозну підтримку серед городян», – припустив Бондаренко.

І справді, подібна суто міська партія могла б підтягнути в свої лави багатьох потужних черкасців, які зараз навіть не розглядають можливість своєї участі у виборах.

До слова, Черкащина вже має успішний приклад подібного політичного проекту – партії ВО «Черкащани», яка на останніх виборах до обласної ради сформувала другу по чисельності фракцію після провладної «Солідарності».

Додамо, що той же мер Дніпра Борис Філатов відзначає, що практично у всіх містах країни думають над подібними проєктами, хоч їх і не вдасться об’єднати у єдину партію, однак вони можуть набирати більшість у місцевих радах. Про створення місцевої партії вже писали ЗМІ Вінниці та Чернівців.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 блазень 17.06.2020 18:55
Черкаськи пліткарі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 111 16.06.2020 22:12
Під прапором «Ботічеллі»?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Шахта№5 16.06.2020 21:17
На чийому б то горбу в'їхати в міську раду команді мера? Хлопцям дуже комфортно керувати містом, а покидати зону комфорту не хочеться.можна зрадити партію,друзів громаду заради влади
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 007 16.06.2020 14:48
Їхав би ти в Лисянку з миром....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 ЗНО 16.06.2020 14:30
В період роздробленості Київської Русі, напевне, теж так думали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100