Сьогодні мер Черкас Сергій Одарич підписав угоду про співпрацю з міським головою м. Орша (Білорусь) Ніколаєм Лісовським. Білоруська делегація вже познайомилася з Черкасами, також у програмі візиту передбачається відвідання підприємств «Черкаський автобус», «Метал Інвест», зустріч з керівниками підприємств у Черкаській торгово-промисловій палаті та візит у військову частину Оршанець.


Як розповів Сергій Одарич, саме черкаська військова частина визволяла білоруську Оршу під час Другої Світової війни, в честь цього і названа.

– У нас багато спільного, не тільки те, що наші міста стоять на одній річці – Дніпро, а й спільне бачення розвитку, - прокоментував  Сергій Одарич. – Орша є перехрестям шляхів і виконує певну логістичну функцію. У них також є аеропорт, перспективи розвитку якого вивчаються. Це те питання, яким займаємося і ми. Тому домовилися обмінюватися досвідом.

Пан Лісовський привіз черкащанам фільм про Оршу. Зазначив, що у них в місті вже добудовують Льодовий палац, який буде відкрито в цьому році. Також він вручив запрошення міському голові Сергію Одаричу і секретарю міськради Віктору Горкуну, щоб вони відвідали Оршу разом з делегацією.

Сергій Одарич пообіцяв, що приїде, але згодом. Також у цьому році запланували обмін учнями і візит в Оршу представників бізнес-кіл.

Мери міст обмінялися подарунками. Зокрема, білорус подарував черкащанам фотокартину та пакунки з виробами Оршанського льонокомбінату. А Одарич вручив гостеві також картину і рушник від черкаських майстрів.

– Ми побували ще не скрізь, але вражені шириною Дніпра і красою міста. Сподобалися ваші дитячі майданчики і дворики. Втілимо в нас такі, – прокоментував «Прочерку» Ніколай Лісовський.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Nattie 06.06.2012 08:17
чому розбиті дороги його не вразили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 федор припципиальный 05.06.2012 18:37
а белорусского мэра не вразили черкасские дороги отсутствие светофоров туалетов коммунального транспорта ведь черкассы областной центр а не орша батька уже давно бы расстрелял такого горе руководителя как одарич
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100