реклама

реклама

На сьогоднішнє засідання сесії Черкаської міськради депутат обласної ради Любов Майборода та депутат міськради Святослав Вовкодав підготували проект рішення, спрямований на захист української мови і засудження законопроекту про засади мовної політики.

Фото з сайту www.pravda-kr.com.ua

Фото з сайту www.pravda-kr.com.ua

 

Першою виступила Любов Майборода. Вона зауважила, що черкащани обрали депутатів, щоб ті заступалися за виборців і консолідували громаду і всю країну.

– Прийнятий провладною більшістю у ВРУ законопроект про засади мовної політики розколює країну і все суспільство. Відбулося вже понад 16 сесій міських рад, які підтримують звернення до Верховної Ради, де йде мова, що такий закон суперечить Конституції України. Я думаю, ми також повинні прийняти відповідне звернення! Ми не можемо стояти осторонь цього питання! – виступила Любов Майборода.

Її підтримав Святослав Вовкодав. Посилаючись на рішення Конституційного Суду, він наголосив на непохитності статусу української мови в державі.

– Законопроект шкідливий зокрема тому, що ставить під загрозу існування української держави. Звертаюся окремо до вас, Сергій Олегович (Одарич – міський голова Черкас – ред.) як до ініціатора і учасника голодування студентів на граніті в Києві. Прошу підтримати таке звернення до Верховної Ради! – зазначив Святослав Вовкодав.

Проте його пропозиція поставити це питання на поіменне голосування не принесла успіху. Провладна більшість на чолі з Сергієм Одаричем не підтримала таку пропозицію. Як і не підтримала пропозицію у звичайному режимі проголосувати за таке звернення. Опісля депутати перейшли до розгляду інших питань.

– Вважаю, що Одарич – матеріаліст і займається лише економічними питаннями. Він просто не розуміє важливості гуманітарних питань, що є небезпечним для суспільства і сучасної молоді зокрема. Адже позиція нашого мера є страшною і не консолідує суспільство, – зазначила у коментарі «Прочерку» Любов Майборода.

Чому Сергій Одарич не голосував за проект рішення щодо захисту державної мови читайте на «Прочерку» ТУТ.

реклама

Коментарі  

 
+7 #35 Святослав Вовкодав 09.06.2012 16:30
За великим рахунком наша Міська рада є зібранням не кращих преставників народу а навпаки. Це як дивитися в призму- все перевернуто з ніг на голову, привалюють особисті комерційно-матеріальні інтереси.Нажаль наші очільники це тільки заохочують та стимулюють.Так краще керувати і тримати на короткій вузді тушок та прибічників коаліції. Показові результати голосування за звернення до ВР наших міських депутатів-із 40 присутніх в залі, ЗА 11-вся фракція Батьківщини,3- проти і 20 утрималося, інші взагалі не голосували. Спілкуючись до іпісля голосування з колегами - розводять руками "Ащо ми зробимо,це нічого не дасть, партійна дисципліна".
Шановні громадяни наближаються нові вибори думайте кому доручаєте керувати Країною,не продавайтеся за гречкута та пусті слова і обіцянки.
Нажаль зараз в преставницьких органах привалює антиукраїнський елемент, вся діяльність котрого направлена на знищення Української держави, перетворення нас на малоросів проживаючих в "Окраєнє" великої Московії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #34 Крук 08.06.2012 16:08
Цитую Василь:
.....важливо є те, що українці знову не мають більшості в представницьких органах влади .....
+100500
І поки самі україніці цього не зрозуміють (в єодному разі прошу не приймати, як заклик голосувати за Слободу чи інші псевдо-націонал-демократично-ліберальні партії), - нема чого самим-собі пинати, що ображають. ображають ті, кого вибрали своїми представниками, одні педалюють питання, інші умисно не захищають, щоб потім мати привід для власної агітації.
Найулюбленіша гра - танці на граблях!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #33 Юстас-Алексу 08.06.2012 13:21
Цитую Європейський вибір:
Якби не було мовного питання - не було б і партії регионів. Російська мова - знаряддя донецького клану в збереженні надприбутків. Ця влада все у людей забрала, тримає їх за лохів і лякає, що "бандерівці" хотять забрати "нашу мову". В країнах,де при владі російські шовіністи - бідність і злидні, де національні партіоти - европейська інтеграція+висо кі зарплати та пенсії.

В Естонії середня пенсія 400 євро(4000гривен ь), а в Україні -1000.Є різниція?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #32 Оксана Колісник 08.06.2012 13:00
Цитую Детектор:
Оксано, де можна прочитати про те, що Казарян і Кита справді підтримали Майбороду у цьому питанні? ...це ще не привід проголошувати їх Українцями з великої літери...
За великим рахунком з Вами та наступним за Вашим коментом "рефері" я згідна. дійсно, офіційної інформації про результати голосування немає - це, до речі, характеризує діяльність нашого представницьког о ОМС з точки зору відкритості і прозорості. І, помилуйте, ніякої патетики. Лише констатація факту прояву певної позиції. Бо ж я вважаю, що позитивне потребує заохочення, як і негативне бодай визначення, якщо не осудження. То ж визначить, будь-ласка, краще поведінку нашого міського голови в цій ситуації. А Казарян та Кита, щоб Ви там не казали - молодці. Казаряна особисто не знаю, Кита вітається останнім часом крізь зуби :) (він мій недалекий сусіда), але я не уявляю, як би він відсидівся в кутку питанні мови, попри вельми несимпатичну мені приналежність до тих самих "вільних де...кратів".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #31 Рефері 08.06.2012 12:24
Цитую Оксана Колісник:
є Українці, українці, хохли і всі інші? ДНК ми тут досліджувати не будемо - там лабораторно чистих взірців не буде ні в кого. Казарян і Кита в даному випадку показали себе Українцями.

Пані Колісник, якщо ці два депутати дійсно висловилися на підтримку мови держави, де вони живуть - то вони "таки да", не хохли, але і не обов"язково вже Українці. Просто - українці (на письмі - зі звичайної літери, а вербально - на півтона нижче, без патетики). Втім, Ви можете брати у них автографи - але персонально для себе. Невже просто не гавкать, як "Ужасть", на мову держави, яка тебе прихистила - це вже подвиг?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #30 Детектор 08.06.2012 12:18
Оксано, де можна прочитати про те, що Казарян і Кита справді підтримали Майбороду у цьому питанні? Бо щось цього немає у жодній інформації, окрім коммента на форумі від невідомого суб"єкта. Та якщо це й справді було саме так,то це ще не привід проголошувати їх Українцями з великої літери. Якщо вже ти отримав мандат (чи тобі його подарували) у козацькому місті в центрі України то підтримати мову цієї країни мусиш хоча б тому, щоб тебе не вважали малоросом з маленької літери.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #29 Оксана Колісник 08.06.2012 11:25
Цитую Василь:
... як у нас знищують нашу самоідентифікац ію, розбавляючи її представниками, які входять, наприклад, до промерської більшості або до партії ПРиБЮТ чи до партії Крячка... Це не так важливо! А важливо є те, що українці знову не мають більшості в представницьких органах влади і про це уважаємая Аксана Калєснік ПРекрасно знає! 8)
Не знаю, хто така Аксана Калєснік, яку Ви поважаєте, і що вона там знає. А від себе Вам скажу: не узагальнюйте свої відчуття так широко. Якщо у Вас особисті проблеми з самоідентифікац ією, то працюйте над собою. Ви вважаєте, що є нестача українців у представницьких органах влади? А я Вам скажу, що українців там вистачає, прикро багато хохлів, і настільки ж прикро мало Українців. Ви готові вирішити цю проблему? То ж - вирішуйте, тільки не посилайте всіх за аналізом ДНК, ради Бога! Зробіть його самі собі, може ж Вас попустить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #28 Оксана Колісник 08.06.2012 10:50
Цитую Оксана Колісник:
Цитую Оксана Колісник:
Цитую VAlera:
Дивно, але лише Казарян та Кита підтримали Майбороду з її зверненням!
Мабуть лише у вірмена та єврея є повага до української мови?
Про свою національну приналежність вони Вам, думаю, розкажуть самі (один точно -посміється), але вони таки - українці!
Варто, напевно було написати так - "Українці".
Ти ба! Не встигла написати, як знову "мінус". З тим, що українську мову треба захищати, чи з тим, що є Українці, українці, хохли і всі інші? ДНК ми тут досліджувати не будемо - там лабораторно чистих взірців не буде ні в кого. Казарян і Кита в даному випадку показали себе Українцями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #27 Василь 08.06.2012 09:55
Чому ось, наприклад, спікер кримського, не побоюсь цього слова, "парламенту" :-x , каже, що мовне середовище в Криму стало аргесивним і мова йому остогидла. А це ж ПРедставник влади, яка пропагує толерантність, мораль і любов до ближнього!

Я не кажу, що в чомусь той спікер не правий, він правий по своєму, кримчани дійсно ненавидять галичан і асоціюють з ними мову, а деякі, навіть, голубую власть! Тому є дивним не подібні заяви, а те як у нас знищують нашу самоідентифікац ію, розбавляючи її представниками, які входять, наприклад, до промерської більшості або до партії ПРиБЮТ чи до партії Крячка... Це не так важливо! А важливо є те, що українці знову не мають більшості в представницьких органах влади і про це уважаємая Аксана Калєснік ПРекрасно знає! 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #26 Європейський вибір 08.06.2012 09:38
Якби не було мовного питання - не було б і партії регионів. Російська мова - знаряддя донецького клану в збереженні надприбутків. Ця влада все у людей забрала, тримає їх за лохів і лякає, що "бандерівці" хотять забрати "нашу мову". В країнах,де при владі російські шовіністи - бідність і злидні, де національні партіоти - европейська інтеграція+висо кі зарплати та пенсії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100