реклама

реклама

Черкащанин Олександр Тарасенко відсудив у комунального підприємства «Придніпровська служба утримання будинків» 463 грн. 56 коп. Це зайво нараховані кошти за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкової території за період трохи більше 2 років.

 

На прес-конференції, яку організувала політична партія «Демократичний альянс» (членом якої є Олександр), черкащанин розповів: свого часу дізнався про те, що рішення міської ради, яким піднімалися тарифи з квартплати, було визнано незаконним і скасовано судом. Утім, СУБи продовжували нараховувати плату відповідно до нього. Ще одне рішення міськради вносило зміни у фактично неіснуюче попереднє, що взагалі має абсурдний вигляд. Таким чином, з грудня 2008 до квітня 2011 (коли міськрада прийняла уже зовсім інше рішення) всі жителі міста віддавали зайві кошти за квартплату.

Подавши до суду, Олександр Тарасенко виграв справу. Тепер йому відшкодують ці 463 грн.

– Мені в СУБі пропонували забрати гроші, але я вирішив піти законним шляхом і отримати їх через виконавчу службу, щоб комунальники сплатили ще й виконавчий збір на користь держави, – каже Олександр.

Хоч і не юрист за освітою, але в суді свої інтереси захищав сам. Каже: то було перше його засідання. Але підготувався до нього ґрунтовно. Щоправда, виникали проблеми з тим, як дістати необхідні довідки.

– Коли звернувся до СУБу, щоб узяти статут підприємства, мені сказали, що такими документами не оперують. Довелося писати запит. Я склав перелік документів і своєрідний алгоритм, як діяти черкащанам. Сусіди з мого будинку вже також звернулися до суду, чекатимемо, яке буде рішення, – каже Тарасенко.

Зауважує: готовий поділитися навіть тезами виступу в суді.

– Хотів би, щоб можна було колективний позов зробити, але це неможливо, бо є різні СУБи, у кожного будинку свій тариф, залежно від прибудинкової території. Тому треба подавати індивідуальні позови, – каже він.

Голова обласної організації партії «Демократичний альянс» Сергій Гончар зауважує: розраховують, що завдяки численним позовам від громадян СУБи приймуть рішення перерахувати зайво взяті кошти.

– Наша організація закликає СУБи зробити перерахунки і врахувати в майбутні платежі, інакше все одно доведеться платити, та ще й оплачувати судові витрати і державне виконання, – каже пан Сергій.

Усіх охочих судитися з комунальниками запрошують звертатися в офіс партії за адресою: готель Черкаси, к. 338, або за тел.: 50-57-93. Телефон Олександра Тарасенка: 093-870-36-18.

Перелік необхідних документів та алгоритм звернення буде незабаром оприлюднено на сайті «Демальянсу».

реклама

Коментарі  

 
-2 #4 Сергій з Кривалівки 09.06.2012 01:51
Треба, щоб споживачі так званих "послуг", які "надають" СУБи, массово завалили суди позовами, тоді сяка-така справедливість з"явиться!... А інакше ці дармоїди будуть продовжувати лупити з нас чималі гроші за свої сумнівні послуги!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Мотрона 08.06.2012 16:42
Стосовно Тарасенка О.
Такий весь розумний і алгоритми складає, і закони вивчає, а в соціальних мережах - соціальний ...........!!! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 СУБ 08.06.2012 09:12
Чудово! коли суби гавкнуть, Олександр Тарасенко і Гончар будуть давати алгоритм, як прибирати й крутити вентилі. Але не врахували, що крім писати писулічкі і піаритися, ці грантожери не вміють зовсім нічого, і черкащани одягнуть їх швидше на палю, аніж подякують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Оксана Колісник 07.06.2012 17:26
Блискуче!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100