реклама

реклама

Студенти Черкаського національного університету  імені Богдана Хмельницького мали можливість побачити, як річкова вода перетворюється в питну. Для них  головний технолог КП "Черкасиводоканал" Олександр Гончаренко провів екскурсію на Дніпровській водоочисній станції (ДВС). Екскурсія розпочалася біля станції І підйому. Перед безпосереднім ознайомленням з повною технологічною схемою роботи водоочисної станції, Олександр Володимирович розповів гостям про історію побудови.

- Дніпровська водоочисна станція введена в дію в 1975 році та є головним джерелом водопостачання на місто. Вона розташована на березі Дніпра на відстані 25 км від міста біля села Сокирно, - зазначив Олександр Гончаренко.

Джерелом водопостачання міста є річка Дніпро. Якість річкової води характеризується високим рівнем органічного забруднення, заліза та мікробіологічними показниками.

- Протягом останніх 3-4 років відбулися значні зміни в технології водопідготовки, - зазначив Олександр Володимирович. - Насамперед ми відмовилися від сірчано-кислого алюмінію в якості коагулянту, перейшли на більш сучасні реагенти, які дозволяють значно зменшити вміст алюмінію у воді та поглибити якість технологічної обробки. Ми використовуємо як новітні українські реагенти, так і польського виробництва. В 2010 році набув чинності новий, більш жорсткий стандарт якості на питну воду. Він уніс свої корективи і в роботу «Водоканалу».

Опісля студенти простежили шлях, який проходить вода із Дніпра, доки стане придатною для споживання. Головний технолог розповів про методи очищення води, які нині використовує підприємство. Ознайомив з повною технологічною схемою роботи водоочисної станції. Розповів про основні процеси підготовки питної води для споживачів (від освітлення та фільтрування до приготування та подачі у будинки черкащан).

Також студенти ознайомились з роботою хіміко-бактеріологічної лабораторії станції, де фахівці розповіли їм, як досліджуються та контролюються, відповідно до встановлених норм, проби води з річки Дніпро до та після очищення. Тут вони змогли порівняти річкову воду з питною і переконатися, що на виході в розподільну мережу міста питна вода повністю відповідає  нормам.

Працівники Водоканалу переконані, що безпосереднє ознайомлення гостей екскурсії з процесом водопостачання дає більше можливостей для формування принципів культури і традиції дбайливого поводження з водою та розуміння важливості її раціонального використання.

Про це інформує прес-служба КП «Черкасиводоканал.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100