реклама

реклама

У рамках проєкту «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19», який був започаткований в умовах початку поширення коронавірусної інфекції на Черкащині, об’єдналися громадські активісти, бізнес і влада. Це дало можливість у перший складний період швидко закупити всі необхідні засоби індивідуального захисту й скласти графік подальших закупок, адже в перші два тижні ціни на ЗІЗ виросли в рази.

За час ініціативи вдалося зібрати більше 19 млн грн та забезпечити засобами індивідуального захисту десятки закладів охорони здоров'я.

DSC_0571

Сьогодні відбулося нагородження учасників проекту «Спільнодія Черкащини». Нагороджував учасників проекту голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

– Коли ВОЗ назвала поширення коронавірусної інфекції пандемією, влада і органи місцевого самоврядування не могли прорахувати, які наслідки це матиме для людей, для економіки. І в той складний момент ми всі мали діяти як один організм. Визнаю, що влада тоді в таких екстремальних умовах не могла сама вжити адекватні заходи. І бізнес, громадські активісти підставили плече. Об’єдналися три складові громада-бізнес-влада. Бізнес, маючи свою логістику роботи з імпортерами, передусім з Китаєм, дуже швидко налагодив поставки, уклав контракти, що дало нам можливість сформувати чіткий план поставок і не витрачати надмірні кошти через ажіотаж. За інших умов все могло бути довше в часі. Представники громадськості моніторили ціни й давали інформацію про потреби медичних закладів, – зазначив Роман Боднар. – Моніторинг цін був потрібен не через злий умисел, а через поспіх. Ми не допустили перевитрат, але забезпечили медичну сферу всім необхідним. І зараз область входить в п’ятірку по забезпеченості медичних закладів, які залучені в боротьбі з коронавірусом, медичними засобами.

DSC_0573

DSC_0575

Голова ОДА подякував всім, хто долучився до проекту.

2af53720ec68a177da4b77bcbd7f09e5

«Пригадується березень, коли все лише починалося. Тоді витало в повітрі відчуття, немов був апокаліпсис. Звісно, наша група підприємств не могла пройти осторонь. Ми перерахували у фонд кошти, а також купували захисні костюми для Чорнобаївської лікарні, абмулаторій, ФАПів, де працює наш бізнес, де ми орендуємо в людей землю. Закупили й засобі індивідуального захисту. Тож внесок був не лише коштами, а й медичними засобами. Про те, чи потрібно допомагати, не було й мови. Будь-який соціально відповідальний бізнес має включатися в такий процес. Для нас, впринципі, це звично, бо ми ніколи вибірково не працювали, а і до карантину намагалися допомагати громадам, де працюємо. Тож в час карантину просто спрацювали більш на медичну галузь, але й до цього маємо безліч програм, які направлені на розвиток регіону. Це і харчування для діток за рахунок наших господарств, і очистка доріг від снігу, частковий ремонт доріг, і допомога культурній галузі, і водогони, і освітлення», – каже співзасновник групи підприємств Корпорації «Дніпро» Олексій Душейко.

20200710_133612 «Захистити тих, хто захищає нас! Допомогти тим, хто бореться з хворобою. Зберегти робочі місця під час пандемії - така соціальна політика нині у відповідального бізнесу. І ГК "ЛНЗ" тут не виключення. Для підтримки наших медиків на Спільнодію Черкащини було виділено 3 млн.грн. Ще близько мільйона гривень було направлено на потреби Шполянської ЦРЛ: закуплено сучасний апарат ШВЛ, концентратор кисню, ліки та інше», - розповів директор "Лебединського насіннєвого заводу" Анатолій Ткаченко.

Довідково: Наприкінці березня була започаткована платформа “Спільнодія Черкащини: здолати Covid-19”, яка об’єднала владу, бізнес та громадськість області для допомоги медичним закладам у боротьбі з коронавірусом. Ініціаторами створення проєкту стали керівництво Черкаської ОДА, Благодійний фонд «МХП – Громаді», Черкаська агенція регіонального розвитку, ГО «Молода Черкащина». Перший внесок у фонд платформи зробив БФ «МХП – Громаді», який перевів 14 млн грн. За час роботи «Спільнодії» спільними зусиллями вдалося зібрати понад 19 млн грн. Кошти направляються на закупівлю необхідного обладнання, засоби індивідуального захисту лікарів, страхування медиків, оплату роботи перевізників, які підвозять під час карантину медперсонал на роботу, харчування вразливих верств населення у області, дезінфекційні засоби та антисептики тощо. Проєкт спрямований на підтримку не тільки опорних лікарень, а й на інші лікарні, ЦПМСД, амбулаторії  і ФАПи Черкащини.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100