реклама

реклама

Декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних і управляючих систем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Салапатов Володимир Іванович свого часу пропрацював науковцем у Києві, тепер працює у Черкаському університеті. Він заявляє, що очолюваний ним факультет можуть взагалі закрити. Свої побоювання Володимир Іванович озвучив у інтерв’ю «Прочерку».

145-546348254

Так, за словами науковця, йдеться про неправомірні дії ректора університету, який нібито чинить тиск на факультет в організації та проведенні навчального процесу. Зокрема, за словами Салапатова, ще у 2015 році ректор намагався нав’язати на посаду завідувача кафедри інтелектуальних систем прийняття рішень факультету особу, яка напередодні захистила кандидатську дисертацію з економіки, і її наукова спеціальність не відповідала напряму діяльності кафедри. Пізніше виникла неприємна ситуація з професором цієї кафедри, єдиним в університеті доктором наук із спеціальності «Інформаційні технології», контракт з яким було укладено терміном на 6 місяців на відміну від наявної практики укладання контрактів із науковцями вищої кваліфікації терміном на 5 років…

«З цього приводу було надіслано відповідне звернення викладачів, а також студентів до міністра освіти Гриневич Л.М. і до ректорату. З цього ж приводу до університету надійшов депутатський запит Петренка Олега Миколайовича, тодішнього депутата Верховної Ради України. Пропозиція про висловлення недовіри ректору Черевку О.В. з цього приводу розглядалась на сесії Черкаської обласної ради у 2018 році. З причини участі у роботі сесії обласної ради, на якій розглядалось це питання, мені було оголошено догану…» - пригадує науковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Університет купив поліграф за втричі завищеною ціною, – ТСН (відео)

«Після моєї заяви не засіданні ректорату про порушення при підготовці іноземних студентів ректор Черевко О.В. запропонував мені написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я звернувся із заявою до голови держаної служби якості освіти Гурака Руслана Васильовича. Відповідь була складена ректором та його помічниками і надіслана від імені служби якості освіти…» – зазначив Володимир Іванович.

«На даний час пан Черевко О.В. перебуває у статусі в.о. ректора. Мені нещодавно вручили повідомлення про звільнення», – каже Салапатов.

Натомість, у пресслужбі ЧНУ спростовують інформацію про тиск на факультет і особисто на Володимира Салапатова.

5256

«Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем ЧНУ функціонує, успішно пройшов акредитацію магістерської програми, готується до акредитаціі двох бакалаврських, зареєстрував фахове видання і готується до вступної кампанії. Керівництвом закладу ніяких кадрових рішень щодо працівників не приймалося, окрім тих, у кого закінчився контракт. Реорганізація факультету в «Стратегічному плані розвитку ЧНУ ім. Б. Хмельницького на період до 2026» не передбачена», – зазначають у пресслужбі Черкаського національного університету.

реклама

Коментарі  

 
+8 #6 Все не так 13.07.2020 19:54
Цьому старому декану багато років постійно щось тисне і заважає. Це відомо усім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 Реаліст 13.07.2020 19:53
Висунуті у зверненні претензії Володимира Салапатова є необґрунтованим и, мають надуманий характер. Він майже 20 років обіймає посаду декана, але у своїй діяльності допускає численні прорахунки, які намагається перекласти на плечі інших (спочатку А. Кузьмінського, а потім О. Черевка). Людина недисциплінован а, конфліктна, схильна до написання скарг-доносів у стилі радянських часів. Факультет потребує нових організаторів і вони (Борис Онищенко, Ігор Осауленко, Оксана Супруненко, Ірина Жирякова та ін.) вже добре заявили про себе у період акредитації освітніх програм, за ними майбутнє.Краще вчасно піти і залишити про себе гарне враження, ніж залишитись і недолуго докучати іншим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Бувший 13.07.2020 16:53
Черевка надо гнать паганою мітлою, це ворог університету і всього прогресивного, особливо того,де немає власної фінансової вигоди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Бувший 13.07.2020 16:49
Г.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 ИМХО 13.07.2020 16:29
Тканко был самым адекватным ректором в этом педе, даже с учётом того, что годы его ректорства были в годы глубокого совка. А потом как понеслись коммерсы на этой должности .... и пропал пед.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Ну і ЧНУ! 13.07.2020 15:19
Виходить, хтось із двох бреше - або декан, або ректорат?
Толку з такої інформації, якщо ви так і не вияснили, хто саме збрехав?
Швидше за все, істина посередині: ректор справді "наїхав" на декана, а той, щоб уціліти в кріслі, спеціально "приукрасив", що загроза нібито є і для цілого факультету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100