реклама

реклама

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб провів нараду з представниками малого і середнього бізнесу та правоохоронних і контролюючих органів.



У нараді також взяли участь представник Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Сергій Линник, керівники підрозділів центральних апаратів СБУ, МВС, Державної податкової служби України, голови райдержадміністрацій та міські голови міст обласного значення.

Метою зустрічі став пошук шляхів зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів на малий та середній бізнес, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА. Як зазначив Сергій Тулуб, це питання є нині актуальним, оскільки на території Черкаської області діє майже 100 контролюючих органів. Крім того, за словами очільника області, про необхідність прискорення економічного розвитку країни, бізнесу та економіки йшла мова також на засіданні Ради регіонів, що відбулася 24 травня під головуванням Президента України Віктора Януковича.

– Саме малий та середній бізнес визначає темпи економічного зростання, структуру і якість внутрішнього валового продукту. Важливим завданням бізнесу також є створення нових робочих місць, – зазначив Сергій Борисович. – В області чимало зроблено для спрощення відкриття нової справи. Організовано роботу 26 дозвільних центрів, переглянуто понад 2,7 тис. регуляторних актів, із яких майже 1,6 тис. не відповідали принципам нової державної регуляторної політики. І ця робота триває. Проте тут постає й інше питання: вже не є проблемою відкрити бізнес, проблема в його веденні.

Долучилися до аналізу проблем малого та середнього бізнесу прокурор Черкаської області Микола Лісовий та начальник управління Міністерства внутрішніх справ України в області Валерій Дерновий.

– З нашого боку вже зменшилася кількість необґрунтованих перевірок підприємців. А наші працівники, які допускають порушення під час перевірки підприємств, притягуються до дисциплінарної відповідальності, – запевнив Валерій Володимирович.

– Більшість підприємців із розумінням ставляться до перевірок, оскільки розуміють значимість прозорої роботи, проте важливо, щоб ці перевірки були конструктивними і об’єктивними, – розповів голова регіональної ради підприємців в області Анатолій Погребняк. – Давайте чесно працювати, щоб нам не було соромно за свою роботу ні сьогодні, ні завтра.

Підприємці, які були присутні на нараді, – голова громадської організації «Об’єднання підприємців Монастирищенського району» Ігор Світлишний, голова фермерського господарства «Чародій» Василь Поліщук, директор ПрАТ «Лавента» Леонід Яремюк, сверджують, що зменшення кількості перевірок і довіра контролюючих органів до підприємств сприятиме поліпшенню стосунків сторін та піде на користь обласному бюджетові.

– Це була наша перша зустріч, та не остання. Думаю, ми ще працюватимемо над цим питанням на колегії. Крім того, ми будемо розглядати усі приклади порушень під час перевірок, – резюмував голова ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Шпігель 08.06.2012 19:16
Цитую Прочерк:
Влада з правоохоронцями думала, як полегшити тиск на підприємців

Що тут думати? Якби вони усі - і влада, і менти - як ото в анекдоті: хороші - в хороших, а погані - в поганих, але щоб усі. Тоді і бізнесу було б легше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Василь 08.06.2012 11:16
абсолютно непотрібна ПРоФФессія "прокурор". Коли небуде голубой власті, треба буде її скасувати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100