реклама

реклама

Ремонти доріг, збереження мережі освітніх закладів, зміцнення матеріальної бази освітніх закладів, зловживання службовим становищем посадовцями, – такими є найпоширеніші узагальнені звернення виборців до своїх нардепів по округах. Окрім цих конкретних локальних питань, нардепи-мажоритарники від партії «Слуга народу» по округах Черкащини також займалися питанням субвенцій, допомагали в боротьбі з коронавірусом, добивалися виділення коштів для розвитку інфраструктури тощо.

IMG_20200722_170212

Звіт депутатів-мажоритарників від правлячої партії пройшов у Черкасах 22 липня. Доповідав як голова обласного осередку партії, нардеп Олександр Завітневич, так і всі депутати-мажоритарники. Присутня була і депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

За словами депутата-списочника Олександра Завітнєвича, їх політсила абсолютно нова, яка не зрадила виборців, адже до роботи прийшли люди з незаплямованою репутацією.

– Ми викинули з влади старі політичні сили. Ми дотримувались процедур при роботі парламенту, а не діяли хаотично. Як голова комітету з питань національної безпеки та розвідки, зазначу, що ми прийняли закони, які надали учасникам бойових дій належних гарантій, підняли систему звань до натівських стандартів, урегулювали ряд інших питань. Так, Верховна Рада ухвалила законопроект про оборонні закупівлі, – зазначив Олександр Михайлович. – Була проведена титанічна робота і в комітетах членами нашої парламентської групи.

Окремо Завітневич згадав про реформи місцевого самоврядування, наголосивши, що максимально грошей і повноважень тепер пішло місцевим громадам. Тепер місцеві громади отримали реальне представництво у владі.

– Зараз ми готуємося до виборів також і тут насамперед акцент на місцевих. Ми будемо радитися з громадою і чекати від них реакції та затвердження на наших кандидатів, – сказав Олександр Завітневич.

Нардеп Роксолана Підласа відзвітувала за сотні ухвалених законів, закцентувавши увагу на культурі, адже тепер депутатів змусили голосувати.

– У нас ввели кримінальну відповідальність за кнопкодавство, штрафи за прогули, у нас нарешті закінчилися так звані ліниві дні, коли не було ухвалено жодного закону, – наголосила Роксолана Підласа.

Саме цей склад Верховної Ради дав поштовх «Великому будівництву». Йдеться як про ремонт доріг так і будівництво соціальної інфраструктури. А це мільярди гривень.

– У кожній області вже будується безпрецедентна кількість доріг, – зазначила пані Роксолана. – Наприклад, Черкаський обласний драматичний театр буде цьогоріч завершений саме завдяки програмі «Велике будівництво». Окрім того ми дали доступ середньому і малому бізнесу до дешевого фінансового ресурсу, запрацювали кредитні програми. Середня сума кредиту складає 50 тисяч гривень і це достатньо підприємцям, щоб почати якусь малу справу. Це дасть поштовх економіці. Ми перепрофільовуємо промисловість, даємо можливість створити тисячі робочих місць. Підготовлені законопроекти дають можливість, зокрема, дати поштовх машинобудуванню, заводи в цій сфері є і в Черкасах. Окремо говоримо про детінізацію спиртової галузі. І планів щодо законодавчої діяльності.

IMG_20200722_160916

Про збалансування бюджету говорила пані Любов Шпак (округ 194). Також вона зауважила, що нею було розроблено ряд законопроектів, внесено 36 поправок до бюджету 2020 року.

– На жаль, рік для мене був не зовсім вдалим, я втрапила в автомобільну аварію, перенесла три операції. У цей час жовта преса говорила, що я не відвідую Верховну Раду, але поки я була на лікарняному, громадська приймальня постійно працювала, помічники постійно проводили прийом. Якщо це був карантин, у нас був онлайн-зв'язок. Водночас, за цей період ми опрацювали більше 200 звернень громадян, сотні звернень були направлені до органів місцевого самоврядування. Людей насамперед хвилювали проблеми ЖКГ, аліменти, тарифи, пенсії, медицина… – зазначила Любов Шпак.

Окремо громадян турбує соціальне забезпечення, надання якісних медичних послуг.

– У третій міській лікарні приймальне відділення доводиться ремонтувати, надавати їм медичну допомогу, – сказала Любов Шпак. – А щодо планів на майбутнє, то вже у вересні ми почнемо клопітку роботу по бюджету на 2021 рік. Зроблю все, щоб в проекті бюджету були відображені інтереси нашого округу і Черкащини, окремо там слід врахувати матеріальну підтримку для незахищених верств населення.

Олег Арсенюк (округ 195) у рамках своєї діяльності зареєстрував 39 законопроектів, надав 300 відповідей на звернень громадян, понад 100 громадян отримали правову допомогу та захист прав і інтересів.

– Наприклад, селяни Ірклієва зверталися через те, що у них водойму надали в оренду з порушенням. Після втручання в ситуацію, ставок повернули громаді, – сказав Арсенюк.

Ряд субвенцій відстоював на свій округ Андрій Стріхарський (округ 196).

IMG_20200722_162027

– Найголовніше зараз це дороги. Тож в мене на окрузі це стратегічне питання номер один. Нам вдалося відбудовувати дороги, які десятиліттями не відбудовувалися. Багато проектів було реалізовано за програмою соціально-економічного розвитку. Але бачу, що року роботи для депутата мало, – зазначив Стріхарський.

А от сам Олександр Скічко (округ 197) оцінив роботу ВРУ за рік на четвірку. Каже, багато планів не було реалізовано через спам, через розгляд поправок, який тривав місяцями, а за цей час можна було прийняти багато корисних законопроектів.

IMG_20200722_162734

– Близько 20 соціальних проектів вдалося реалізувати в окрузі. Зараз планується стадіон в Золотоноші, який буде збудований з нуля, та будівництво стадіону в черкаській школі 29. Виділяються кошти ДФР по співфінансуванню з містом Черкаси. І сподіваюся ніякі політичні перипетії на заваді не стануть, – сказав Олександр Скічко.

До слова, парламентар також показав приклади результативної співпраці з бізнесом на користь громад. Наприклад, допомогли в медичній сфері, забезпечивши лікарні необхідним. А зараз Скічко зосереджується на тому, щоб відродити вантажні перевезення річкою, що дасть інвестиції в регіон.

Сергій Нагорняк (округ 199) зазначив у звіті, що жодній фінансово-промисловій групі не вдалося підкупити «Слуг народу» і їв вдається відстоювати державницькі інтереси.

IMG_20200722_170218

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+9 #8 Инна 23.07.2020 21:16
А на очі виборцям появитися соромно ? Ще так ніхто не звітував.Позорники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #7 Іван 23.07.2020 16:55
року роботи для депутата мало, – зазначив Стріхарський. Звичайно мало - треба обирати на 10 років або довічно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #6 Марк 23.07.2020 16:12
Перед ким ви в пустiй Перлинi звiтувались, позорники ? :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #5 Аліса 23.07.2020 15:45
Шпак, назвіть законопроекти, які особисто ви розробляли? який ваш особистий внесок за рік просіживанія спідниці в парламенті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #4 1+1 23.07.2020 15:13
Скромніше вести себе потрібно!
Невже для свого звіту не знайли більш підходящого приміщення, в межах Черкас, аніж "Перлина", за 20км від міста?! Цікаво, а "за чий рахунок цей банкет", у стилі фронтменів "слуг народу"?
Чому не провели захід в офісі обласного осередку своєї партії? Не тому, що офісу немає до цього часу?!!!
Хваліть себе і надалі, безсовістні! Результати не за горами...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #3 1 23.07.2020 14:56
Тяжелая работа в депутатов-дела в стране хуже и хуже а надо расказывать что все хорошо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #2 Рубченко 23.07.2020 14:49
Не треба так смішити...про яку роботу ви клоуни кажети...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 Олександр 23.07.2020 14:46
:D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100