реклама

реклама

Круглий стіл на тему стану та розвитку трансплантації органів та тканин у Черкаській області відбувся в Черкасах.

Присутніми на ньому, окрім головних лікарів медзакладів, були й заступник міністра охорони здоров’я (2019-2020 рр.), виконавчий директор Асоціації серцево-судинних хірургів України (до 2019 року) Дмитро Михайлович Коваль та заступник директора НІССХ ім. М. М. Амосова з лікувально-координаційної роботи, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України Костянтин Володимирович Руденко.

111415488_662444187676519_1870035556306872784_n

Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариса Кошова

«У ході обговорення мала честь поділитися з учасниками першими успіхами нашої області в трансплантації, а саме - пересадкою кісткового мозку, яку здійснюють в Черкаському онкодиспансері. На сьогодні таких операцій провели вже 16. Водночас до кінця року заплановано здійснити ще 5 трансплантацій. Загалом - 21 операція. Скористалися послугою жителі не лише Черкащини, а й інших областей.

Як бачимо, перші кроки в трансплантації на Черкащині - зроблено, а фінансова підтримка від держави направлена в успішно реалізовану галузь. Додам, у 2019 році онкодиспансер увійшов до переліку закладів, відібраних у пілотному проекті з трансплантації. Завдяки цьому заклад отримав 27,4 млн гривень від Міністерства охорони здоров’я на проведення операцій із пересадки кісткового мозку.

Не плануємо зупинятися ми й у майбутньому, тож наразі запросили проведення в області ще й органної трансплантації», – зауважила Лариса Кошова.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100