реклама

реклама

Міська рада Черкас планує провести транспорту реформу: запровадити великі автобуси на 90 місць з рівнем викидів Євро-5. Перевізники проти таких змін й обіцяють підняти тарифи, повідомляє «Газета по-українськи».

– Якщо будуть великі автобуси, то за розрахунками виходимо на цифру 5,5 грн. за проїзд, – пояснив перевізник Петро Копієвський. – Але навіть якщо і збільшити тариф, автобуси будуть ходити рідше, бо наповнити їх за такий час, як маршрутки, нереально. Якщо влада згодна підвищити тарифи до такої цифри, то ми закупимо цей транспорт. Розрахунки проведені за умови, якщо брати старі автобуси, які коштують 320 тис. грн. Нові автобуси коштують 1 млн. 100 тис. грн., тоді ще треба помножити тариф 5,50 грн. ще на три. У Європі є достатки, щоб платити стільки за проїзд, у нас таких немає, тому зарано вводити ці автобуси.

Міська влада наголошує на екологічності нового виду транспорту.

– Але якщо ми завеземо старі, то ніякого екологічного покращення не буде. У нас немає такого палива, яке потрібне сьогодні. Завозять всякий непотріб, і за своїми параметрами, автобус не може видавати ті якісні показники. Машини марки «Вольво», які пропонують нам купити, – непогані, але вони вже старі – 1988-го року випуску. Я маю всі їхні характеристики – вони їздять на газу і за технічними даними палива вони повинні брати 42 куба на 100 км. Як показала практика, він бере 78 куба, тобто рівень викидів не знижується, – зазначив голова обласної асоціації авто перевізників «Черкасиоблавтотранс» Микола Прятко. – Якщо б нові завезли, знову проблема – немає палива і погані дороги. Держава не може, місто не може і люди не можуть, а ми намагаємося щось реформувати. У нас перевезення кращі, ніж у Харкові. Вони тільки в цьому році переходять на «Богдани».

Перевізники запевняють, що інтервал руху нових автобусів становитиме 25-30 хв.

– Ми можемо заполонити ними Черкаси вже завтра. Вони у Франції стоять на полі списані. Це автобуси, які від'їздили своє. У Франції вони коштують 4 тис. євро, але з усіма «розтаможками» виходять для нас по 320 тис. грн., – пояснив Петро Копієвський.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #8 Черкащанин 12.06.2012 16:13
То ми тим перевізникам ще й транспорт повинні закупити?!!!
Рзігнати їх с...ною мітлою і запустити тролейбуси!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Дружба народів 12.06.2012 14:32
Цитую Оксана Колісник:
Де там той інженер, що веломобіля зробив?

У Тані Немченко вдома :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Оксана Колісник 12.06.2012 12:08
Це наочний приклад дій без всякого плану, а на "чуйку". Проблем так багато поле діяльності - гуляй-не хочу. І ті проблеми ніхто не хоче вирішувати, завдання стоїть максимально "підняти цифру" на будь-якій із них, в будь-який спосіб, який підвертається. Кожна ідея промацується не на предмет перспектив для міста, а на предмет перспектив для кишень нинішніх керівників, бо ж нафіга воно їм буде, коли їх тут вже не буде. Тому все так і виходить в місті: спочатку "Ура" Всєм сматрєть -нє атварачівацца!" А потім...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Дід, який знає усе 12.06.2012 11:20
Найцікавіше, що якраз про це говорять перевізники, які є основними противниками транспортної реформи.
Як кажуть, під час війни усі методи хороші. Навіть інформприводи про тіпа здорожчання тарифів на проїзд.
А коли рік тому робили 2,50, то перевізники мовчали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Оксана Колісник 12.06.2012 11:17
Де там той інженер, що веломобіля зробив?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Українка 12.06.2012 10:20
Кому це вигідно в першу чергу ? Одаричу , "Адідасу" -Дядченку ?, тільки не мешканцям Черкас.
У Львові маршрутка коштує 2 гривни!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Черкаси 12.06.2012 09:56
Як заявили представники влади, ці виступи є "бредовими"! Чомусь я теж так вважаю. Просто перевізники не хотять купувати нові автобуси і заявили про підвищення цін! Таких перевізників необхідно залишити без ліцензії...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Ivan1 12.06.2012 09:43
Наглядний приклад несприйняття громадянського суспільства в Україні. Ви нас, а ми вас удєлаєм. Нам бізнес, гроші потрібні, баби і водка, а люди - це непотріб. За умови, що тариф потрібно затвердити в місцевих органах влади, у цих тв***** не виникає навіть сумніву, що вони куплять у влади цей тариф. Вперед до Європи ! А може просто в ж***!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100