реклама

реклама

320 соцпрацівників із 428 фахівців із соціальної роботи, посади яких уведуть у селах Черкащини цьогоріч, уже готові працювати. На виконання соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення чиновники вивчили потребу в таких працівниках у містах і селах. Тоді було розроблено плани навчання, і ці підібрані кадри вже його проходять. Зараз співробітники мережі соціальної роботи очікують прийняття необхідних нормативних документів. Соціальне обслуговування уже налагоджене у Черкаському та Канівському районах – на черзі решта. Про це інформує газета "Вечірні Черкаси".

– На семи територіях області ця система вже працює, – говорить директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніна Бабій. – Є постанова Кабінету Міністрів України, яка регулює уведення цих працівників у районах. Для прикладу: у Черкаському районі їхня кількість збільшиться на 36 осіб, у Черкасах додатково з’явиться 30 соціальних працівників. Обсяг роботи дуже великий, люди приходять різні. Важливо зазначити, що серед соціальних працівників, які пройшли відбір, 41 випускник вузів без досвіду роботи, але з тієї спеціальності, яка нам потрібна. Із 320 осіб також – 41 чоловік. Це теж важливо, адже, як правило, у соціальну сферу приходять жінки.

Обійме нову посаду соцпрацівника у своєму рідному селі Степанки і вчителька Черкаської загальноосвітньої школи № 29 Інна Діденко.

– Я зараз здебільшого працюю із міськими дітьми, однак знаю, що у селі також є проблеми, як і в місті, адже там багато неблагополучних, кризових, асоціальних сімей. Наше завдання – допомогти сім’ї, наш обов’язок – витягнути родину із кризи.

Серед тих, хто стане людиною, що витягує сім’ї із кризи, якщо не другом, то людиною, якій можна довіритися, стане і випускниця ЧНУ імені Б. Хмельницького Надія Бурдасова, яка опанувала соціальну роботу через волонтерство, і випускник Уманського державного педагогічного університету Сергій Рубан, який, працюючи у благодійному фонді, здобував навички як в Україні, так і в Польщі, та ще сотні черкащан. Їм обіцяють зарплату до 2000 тисяч гривень відповідно до однієї з чотирьох категорій.

– Я працюю на посаді соціального працівника уже 6 років, – ділиться досвідом директор Червонослобідського сільського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Юлія Дубовик. Їй на підмогу згідно з соціальними ініціативами прибуде ще три особи. – Ми опікуємося 41 багатодітною родиною, 40 сім’ями, які потрапили у складні життєві ситуації. До роботи долучається і сільська рада, і медзаклади, й освітні заклади, щоб сім’ї могли вийти з кризи, мені важко працювати одній на все село. У більшості випадків родина виходить із кризової ситуації і її не позбавляють батьківських прав. Останнє вилучення із родини було минулого року, коли батьки зловживали алкогольними напоями, проте не вбачали в цьому проблеми. Сподіваюсь, що з новими співробітниками стане легше…

ЦИФРА

13 мільйонів 586 тисяч гривень розподілено через сесію обласної ради на введення посади соціальних працівників на бюджети міст та районів.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 ЧК 13.06.2012 21:27
Агітатори ПР за кошти бюджету!!!Краще б 50 дільничих,щоб зупинити деградацію села.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100