реклама

реклама

До працівників міліції надійшла інформація про те, що керівник Черкаської регіональної служби Державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні, за попередньою змовою зі своїми підлеглими, вимагає та отримує від підприємців хабарі за сприяння у видачі ветеринарних сертифікатів на сировину тваринного походження та безперешкодний експорт продукції за кордон.

Як повідомив начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції  Валерій Дерновий, оперативниками УДСБЕЗ інформацію було перевірено. Як виявилось, службовець цього контролюючого органу виконавчої влади вже тривалий час займається хабарництвом і налагодив чітку схему передачі коштів за кожен виданий та підписаний ним документ. Певний час міліціонери спостерігали за зловмисником, документували його протиправну діяльність, збирали докази та свідчення. Зазвичай, чиновник брав гроші в своєму службовому кабінеті. Було розроблено операцію щодо затримання хабарника «на гарячому». Але саме тоді, коли його мали затримувати оперативники, немов щось відчуваючи, останній вирішив перестрахуватися і перший раз призначив зустріч для отримання грошей за межами свого кабінету – в салоні службового автомобіля.

Кілька разів, плутаючи сліди, він змінював напрямок руху автомобіля, нарешті зважився і одержав від підприємця як хабар грошові кошти в розмірі 10 тисяч гривень. Зупинившись на червоне світло перед пішохідним переходом, хабарника, який даремно півдня кружляв містом, оточили спецназівці.

Наразі чиновник затриманий згідно ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. Речові докази вилучено.

Порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368  Кримінального кодексу України «Хабарництво». Зловмиснику інкримінується вимагання та одержання хабарів на суму понад 200 тисяч гривень.

З’ясовуються всі епізоди кримінальної діяльності затриманого, встановлюються інші посадові особи служби, причетні до злочинів.

Під час обшуків у службовому кабінеті фігуранта знайдено та вилучено гроші та документи, які підтверджують злочинну діяльність хабарника. Слідство триває, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100