У Ватутіному депутати хочуть достроково звільнити мера міста Олександра Лисюка.

bfd448cfd6c971d8a5ec400728494038

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

Однією з причин депутатської ініціативи став коментар міського голови цьому ж виданню, в якому Лисюк заявив, що більше не хоче балотуватися на посаду очільника міста.

– Працювати з нормальним депутатським складом, одна справа. А з такими непідготовленими – інша, – заявив тоді Лисюк. – Це люди далекі. Не володіють ні економічною ситуацією, ні законів не знають. Лише щоки надувають. Постійно звинувачують мене у махінаціях. Не розуміють, що з бюджету жодної копійки не вкрасти. Інакше прийдуть дядьки у формі. Лише з одиницями можна нормально працювати? Інша причина в тому, що все набридло. Об мене постійно витирають ноги. Не все від мене залежить. Зараз тривають реформи. А невдачі записують на мене. Це треба, аби до влади у Ватутіне прийшов олігарх і на все давав кошти зі своєї кишені.

Натомість, депутат Євген Підцерковний каже, що вже є «безліч рішень суду» щодо пана Лисюка.

– А взагалі, у міського голови має бути якась етика, як першої посадової особи в місті. Він в інтерв’ю розповідав, що не хоче працювати з депутатами. Але має засвоїти таку річ, що депутати є органом влади. Просто мер цього досі не зрозумів. Він вважає, що як скаже, так і буде. Його висловлювання у виданні стали останньою краплею. Хай депутати для себе вирішують: проковтнути всі образи, які були, чи постояти за себе, – каже Підцерковний. – Подання підписало 9 осіб. Просимо скликати сесію та винести це питання на розгляд.

Інший депутат Олег Ступник вважає, що у мера були можливості нормально працювати.

– У Лисюка була «більшість» з депутатів, – розповідає Ступник. – Всі питання, які він вважав за потрібне, проходили. Голосували так, які він хотів. Тому не треба когось звинувачувати, якщо мав всі можливості. Балотуватися не буде, бо не має серед людей рейтингу.

Міський голова до ініціативи народних обранців ставиться спокійно.

– Чи вийде в них щось, не знаю, – коментує Лисюк. – Так як 9 депутатів підписалося, то є всі підстави включити питання до порядку денного. Я на лікарняному, тому це все буде вирішуватися без мене.

Сесія має відбутися 31 серпня. Долю мера депутати вирішать шляхом таємного голосування.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100