реклама

реклама

Прокуратура міста Черкаси направила до суду 6 позовних заяв в інтересах громадян про здійснення перерахунку коштів за житлово-комунальні послуги.

Із них 5 – задоволено, одна позовна заява перебуває у провадженні суду, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Прокуратура міста Черкаси за наявності підстав, передбачених ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру», здійснює представництво інтересів громадян шляхом пред’явлення позовних заяв про здійснення перерахунку зайво нарахованих та сплачених громадянами, на підставі незаконного рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради, коштів за спожиті комунальні послуги.

Передумовою такої представницької діяльності прокуратури міста Черкаси стало те, що 15.06.2009 року Черкаський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов прокурора м. Черкаси до виконавчого комітету Черкаської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення  № 1747 від 25.11.2008 року «Про встановлення вартості житлово-комунальної послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій».

Проте рішення Черкаського окружного адміністративного суду не містить вимог майнового характеру або вимог, які зобов’язують виконавчий комітет Черкаської міської ради вчинити певні дії чи утриматись від їх вчинення, а лише визнає рішення міської ради незаконним. Тому єдиним механізмом відновлення порушених прав громадян, які зайво сплатили кошти за житлово-комунальні послуги на підставі незаконного рішення виконавчого комітету, є звернення до суду з відповідною позовною заявою. 

Як повідомляв «Прочерк» раніше, черкащанин Олександр Тарасенко відсудив у комунального підприємства «Придніпровська служба утримання будинків» 463 грн. 56 коп. Це зайво нараховані кошти за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкової території за період трохи більше 2 років.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100