реклама

реклама

Сьогодні на сесії Черкаської міськради з подачі депутатів від «Батьківщини» народні обранці знову висловлювали своє ставлення до мовного законопроекту.

Депутат від «Батьківщини» Максим Булатецький нагадав присутнім, що нині в Україні триває Євро, яке об’єднує націю. Згуртовано він запропонував і проголосувати за звернення до Верховної Ради щодо мовного законопроекту, який «роз’єднує нашу країну».

Як і на минулій сесії, опозиція хотіла голосувати поіменно. Більшість депутатів підтримали таку пропозицію. Але далі справа не пішла. Проблеми почалися, як тільки депутат від Партії вільних демократів Ніна Набокіна почала зачитувати  прізвища колег.

– Це ж лист реєстрації. А мені лист голосування потрібен. Це ж поіменне голосування... – сказала Ніна Андріївна.

У залі стояв гул. Хтось перепитував, у чому, власне, питання. Секретар міськради Віктор Горкун роз’яснював, а Ніна Набокіна радила всім сидіти тихо, інакше вона може неправильно порахувати.

Кожному депутату, хто на запитання Ніни Набокіної давав ствердну відповідь, опозиція аплодувала. Адже «за» голосували не лише опозиціонери, а й дехто від провладної більшості. Та у підсумку необхідної кількості голосів так і не набралося.

Почулися обурливі крики депутатів. Хтось запитав Ніну Набокіну, чому вона не голосувала «за».

– Я щира українка, але вважаю, що це не питання міської ради. І не треба тут займатися політиканством! – відреагувала Ніна Набокіна.

У цей час бютівець Микола Булатецький зауважив, що до питання мови опозиція повернеться на наступній сесії.

– Мене здивував процес голосування. Якщо людина каже, що підтримує українську мову, але не голосує за неї, то це не зовсім правильно, – закінчив свою фразу під бурхливі оплески опозиції депутат від ПВД Нарек Казарян, що вийшов до трибуни виступати вже з іншого питання.

Нагадаємо, на минулій сесії міськради, що відбулася 7 червня, провладна більшість на чолі з Сергієм Одаричем не стала на захист мови.

реклама

Коментарі  

 
+9 #7 Отака статистика 15.06.2012 09:04
По данным соц. опроса, проведенного совместно Центром имени Разумкова и фондом "Демократические инициативы", идеологические вопросы – статус русского языка, конфликт в церкви, НАТО – замыкают перечень значимых вопросов.
Если в 2004 году статус русского языка интересовал 8,9% украинцев, то в 2012-м – 3,9%. При этом в списке из 33 вопросов он оказался на 31-м месте.
Замыкают перечень "преодоление конфликта религиозных конфессий" (3,1%) и "вступление Украины в НАТО" (2,9%).
На первых местах в списке преодоление безработицы (59,3%), преодоление кризиса в экономике, экономический рост (51,8%), повышение общего уровня зарплат, пенсий, стипендий (51,5%), снижение цен на продукты и товары первой необходимости (43,3%) и т.п.
Исследование было проведено с 31 мая по 6 июня 2012 года. Было опрошено 2009 респондентов старше 18 лет во всех областях Украины, Киеве и АР Крым.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #6 Сергій з Кривалівки 14.06.2012 20:23
"Щира українка" з київськими шекелями в руці....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Василь 14.06.2012 19:11
Така ж "щира українка", як і селянин Богдан Губський... :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Оксана Колісник 14.06.2012 18:36
Цитую Коментар:
Цілком зважена позиція, а проблема надумана.
Ким зважена? Скільки важить? Скільки коштує і чого?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Єлєна 14.06.2012 16:26
:sad: отакі в нс "патріоти"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #2 Олена 14.06.2012 15:26
я б написала коментар щодо цих "слуг народу", та на думку чомусь спадають лише нецензурні вислови...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #1 Коментар 14.06.2012 15:16
Цілком зважена позиція, а проблема надумана.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100