реклама

реклама Делікат

реклама

Голова Чигиринської районної адміністрації Володимир Калашников активно застосовує адмінресурс. Про це під час наради в облдержадміністрації, присвяченої організації «чесних» виборів, заявив голова осередку партії “Союз Лівих Сил” Михайло Шмиголь.

Голова Чигиринської РДА Калашников, вочевидь, на Черкащині втілює прийоми керування, до яких звик на Харківщині, де за часів Леоніда Кучми він також керував районом

Голова Чигиринської РДА Калашников, вочевидь, на Черкащині втілює прийоми керування, до яких звик на Харківщині, де за часів Леоніда Кучми він також керував районом

А для пана Калашникова все так гарно починалося. Поки всі учасники наради зібралися і 15 хвилин чекали на губернатора, очільник Чигиринського району просто купався у променях слави. Голови інших РДА захоплювалися його віршем, що присвячений Тулубу.

- Так що — нормальний же вірш? Нормальний!

- А де ж чого можна прочитать? - запитав заінтригований і розчарований своєю необізнаністю голова Канівської РДА Олексій Гика. Йому запропонували пошукати шедевральну творчість Калашникова в Інтернеті, бо збірки поезій ще не видали.

Та через якихось півгодини Калашникову було вже не до віршування. Він старанно записував за губернатором кожне слово (будь-яка стенографістка позаздрила б!). Аж ось до виступу запросили Михайла Шмиголя.

- Я відразу скажу, що ми — партнери Партії регіонів. Але хочу звернутися до голови Чигиринської районної держадміністрації Володимира Калашникова. Ваша команда нав'язала вам непрохідний список. Я вам про це казав, а ви мене почули. Є питання до роботи виборчих комісій — у Боровиці ваш кандидат іде від Партії регіонів, а його дружина є секретарем комісії. І люди кажуть, що спеціально хочуть сфальсифікувати вибори. Треба було думати про це заздалегідь. Ще є конфлікт у Топилівці. Сільський голова, який кинув вам ключі. Я говорю, що ви працюєте, ви можете, але оці маленькі помилки, вони зводять роботу Партії регіонів нанівець. Наступне — ви використовуєте адмінресурс, проводячи збори. У Топилівці, у Тіньках, у Трушівцях і Боровиці. Та проводьте ж їх нормально, бо відразу починають — він давить, він змушує... Я не хочу вам нашкодити. Але ви так працюєте, що всі дивляться на Партію регіонів із ненавистю. Ви відверто застосовуєте адмінресурс, - заявив Шмиголь.

Губернатор: Шановні друзі, треба робити так, щоб усім було гарно, демократично і тепло...

Губернатор: Шановні друзі, треба робити так, щоб усім було гарно, демократично і тепло...

Така заява всіх шокувала. Губернатор Сергій Тулуб лишився підкреслено спокійним і резюмував:

- Я хочу сказати для всіх, що чітко Президент сказав, що керівники, чиновники, які порушують законодавство, втручаються у виборчий процес, тиснуть адміністративно, того звільнити з посади, не зважаючи ні на що. Так що шановні друзі, треба робити так, щоб усім було гарно, демократично і тепло. Тобто, з любов'ю і з повагою, - підкреслив очільник області. Нарада скінчилася і всі почали збиратися.

- Можете якось спростувати інформацію, яку озвучив пан Шмиголь? - звернулися ми до пана Калашникова.

- Можу. Ми з Михайлом Кузьмовичем працюємо, і він намагається, щоб перемогла від “Союзу Лівих Сил” Тетяна Збаразька, яка балотується на сільського голову Боровиці. І він вже давно це почав. Ми були в Тіньках, і він дякував мені за те, що я багато працюю по водозабезпеченню, по освітленню і так далі, але він все ж таки намагається зробити все, щоб Тетяна Збаразька перемогла. У нього до мене упереджене ставлення.

 Розповісти усі подробиці Калашников не встиг. На нього сердито зиркав Тулуб, який, очевидно, збирав усіх голів РДА для іншої, більш закритої наради, і туди не бажано було спізнюватися. Тож голова РДА швиденько зібрав речі і побіг слідом за губернатором.

Тим часом, ми поспілкувалися з Михайлом Шмиголем.

- Калашников стверджує, що ви зацікавлені в тому, щоб посаду сільського голови Боровиці обійняла ваша людина...

- Ні, від нашої партії ніхто не балотується. Збаразька Тетяна Іванівна йде сільським головою, але не від нашої партії, вона самовисуванець. І вона справді буде сільським головою, бо свого часу вивела з кризи велике сільськогосподарське підприємство. А від Партії регіонів балотується чинний сільський голова — Лідія Лисенко. Але вона причетна до корупційних дій, і люди її  ненавидять, хоча колись  поважали. Її підім'яла ця влада, і вона плакала, але сказала мені, що буде пливти за течією. Якщо вона віддала компанії “Маїс” дитячий садок на 49 років в оренду, про що тут говорити?!

Шмиголь: Учителі, лікарі — всі пішли в Партію регіонів. Кажуть мені — ми їх ненавидимо... (фото- ТРК "ВІККА")

Шмиголь: Учителі, лікарі — всі пішли в Партію регіонів. Кажуть мені — ми їх ненавидимо... (фото- ТРК "ВІККА")

- А що трапилося в Топилівці? Хто й кому там кидав ключі?

- У Топилівці — голова РДА дав команду зібрати учителів, але дав команду не директору школи,  а голові організації Партії регіонів. Директор і сільський голова про це не знали, і люди були не зібрані, коли приїхав Калашников. Зрозуміло, він сказав, що звільнить директора школи, а сільський голова більше не буде сільським головою. Сільський голова кинув йому в ноги ключі, розвернувся і пішов. Тобто, голова адміністрації, використовуючи адмінресурс, дав команду зібрати людей, але дав команду не тим, кому потрібно. І він звільнив директора школи. Три дні тому. У директора був серцевий напад. А сільський голова розчарований. Це людина, яка багато зробила в селі. Що ж це таке, хіба це додає Партії регіонів авторитету? Я вважаю, що так не можна робити. І це ж село, уже всі про це там говорять. Якщо зараз не вжити заходів, то хто ж там голосуватиме за Партію регіонів?

- Ви вже говорили про це Калашникову чи сьогодні вперше озвучили ці питання?

- Я йому казав, але він не реагує. Казав: що ти робиш, подивися на списки, тобі підсунули всіх непрохідних, тобі треба тільки використовувати адмінресурс, щоб вони пройшли. А зараз уже нічого змінити неможливо. Я бачу, що він на мене образився,  але ображатися не потрібно. Тут не та ситуація. Бо голова адміністрації змушує, їде і заганяє усіх у Партію регіонів. Учителі, лікарі — всі пішли в Партію регіонів. Кажуть мені — ми їх ненавидимо, але комусь лишилося два роки до пенсії, то щоб дали спокійно доробить, ідуть і вступають. Я з такими людьми зустрічають кожного дня.

- Тобто, він особисто змушує людей вступати в Партію регіонів?

- Він, його заступники... Кажуть: якщо ти не вступиш у Партію регіонів, можеш лишитися без роботи. Директорку першої Чигиринської школи Тамару Чайку вже тричі просили вступити в партію. Голова адміністрації їй особисто не телефонує, але Василь Турик, начальник відділу освіти, їй про це нагадує кожного дня. Також зам голови РДА телефонує в каже: “Я б вам рекомендував, щоб ви пішли в Партію регіонів, щоб у вас не було неприємностей”. Вона у моїй партії, Голова Чигиринської районної організації партії “Союз Лівих Сил”. Мати-героїня, має п'ятьох дітей. І я ще можу назвати багато прізвищ, до кого так телефонують. Чайці я запропонував стати безпартійною, щоб не було цих дзвінків. Я не хочу шкодити Партії регіонів, але лишати просто так те, що вони роблять, теж не можна. Адже вони порушують Конституцію, у якій сказано, що не може одна ідеологія, одна політична сила домінувати.

реклама

Коментарі  

 
+4 #17 Не згодний 31.10.2010 16:19
Влада не має підтримки більшості жителів міста та району.Результати виборів сфальсифікують! Всі вже знають за здалегіть хто буде мером і яка парті набер більшість!
Тимченко маріонетка в руках Калашнікова!
Я знайомий особисто з Тимченком, на питання "чому ти так швидко перебіг до п.Регіонів" він відповів "щоб не заважали працювати"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #16 Тетяна 29.10.2010 12:04
Цитую Прокурор:
А що стосується ПР, то що ви робите висновки по одній людині за всю партію?

Шановний Прокурор,ми говоримо не про рядового члена партії, а про голову адміністрації цілого району, кандидатура якого затверджується президентом. І Калашников став таким, яким ми його сьогдні бачимо, не тільки в Чигирині. Звідси висновки - він діє так не тільки тому, що по своїй натурі непорядна і деспотична людина, а тому що так треба "верхам", які дали йому відповідні вказівки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #15 Прокурор 28.10.2010 16:46
Так смішно читать, що тут зараз пишуть :lol: Люди добрі, та ви рік назад аналогічно поливали брудом і Литвина з його компанією. І все вам не так і всі вам не такі! Ніяк вам не вгодиш! То що ж ви обираєте таких??? Народ заслуговує на ту владу, яку має!!!
А що стосується ПР, то що ви робите висновки по одній людині за всю партію? І що вам краще жилося при "помаранчевих", які своїми сварками країну на шматки роздирали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 МАГДАЛИНКА 28.10.2010 14:49
Дааа, всі розуміють, всі погоджуються, але від "нашого брата" чого хочеш можна очікувати, надто ми продажні і не розуміємо, що продаємо за безцінь те, що безцінне, що так важко давалося нашій країні, давалося ціною життя наших дідів і прадідів. Ці вибори покажуть, насамперед, хто ми є. А з приводу Калашникова, Півторака, Поповича, Перебийніса і решти такого самого непотрібу - гонити потрібно ГЕТЬ З НАШОГО МІСТА, РАЙОНУ, саме такі в часи голодомору ходили по хатах і відбирали у своїх односельчан: жінок, дітей останні крихти хліба, але Бог все бачить і кожний отримає те, на що заслуговує.
Боляче за все це, за те, що ми такі і так живемо, але навіть з усього поганого потрібно вибирати щось краще, тому б дуже хотілося, щоб ми всі разом не помилилися, бо дуже дорого це буде коштувати.

НЕ ГОЛОСУЙТЕ ЗА ПАРТІЮ РЕГІОНІВ, НЕ ПОГОДЖУЙТЕСЯ НА РАБСТВО, БО НІЧОГО КРАЩОГО ВОНИ ДЛЯ НАС НЕ ЗРОБЛЯТЬ.

УКРАЇНА ЖИЛА, ЖИВЕ І БУДЕ ЖИТИ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #13 КЕРІВНИК 28.10.2010 10:36
А ВИ ПОДИВІТЬСЯ НА ПОПОВИЧА, ВІН СТАВ НАЧЕ ЗОМБІ, З НИМ НЕМОЖНА НОРМАЛЬНО ПОСПІЛКУВАТИСЬ, ЛЮДИНА ДЛЯ НЬОГО СТАЛА ЛИШЕ ЯК "БЮЛЕТЕНЬ" З ВІДМІТКОЮ НАВПРОТИ ЙОГО ПРІЗВИЩА. ТАК ЛЮДИ ЗМІНЮЮТЬСЯ!! ВЧОРАШНІЙ СОРАТНИК ЛИТВИНА П.М. І ТЕПЕР "ВЕЛИКИЙ ІДЕОЛОЛОГ ПР"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 Чигиринець 28.10.2010 10:10
А коли ж Калашникову продуктивно працювати для блага району, він же "вірші" пише (прогинається та підлизує)..., якими потім Тулуб *** *** *** *** ***! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #11 Анна 28.10.2010 10:09
Шановні!Давайте не будемо ображати людей і обливати брудом і принижувати себе.Скажімо,так.Мені теж рекомендували вступати в ПР,а,свого часу,в партію комуністів.Але я думаю,що безпартійні люди також потрібні Україні.І поки що з роботи нікого не звільнив ні Калашніков,ні Півторак за те, що не вступили до ПР.Так,рекомендуют ь активно,але вступають не всі.Так що все залежить від вас.А те,що Попович і Тимченко-недостойні кандидати,то скажіть,яка партія запрпонувала на мера хоч одного достойного?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Чигиринець 28.10.2010 09:11
Жадко мені цього Півторака, всі його паскудять (от такий він поганий), а він просто робить роботу, ту яку зобов`язує його посада, може навіть і через "не хочу", але його ж також "гнуть"!!!
Він також чийсь чоловік, батько... і потрібно ж матеріально забезпечувати сім`ю!
Але, пане Півторак, Вам слід пам`ятати та усвідомити - ПАРТІЯ РЕГІОНІВ НЕ ВІЧНА, Калашников провалить вибори та ВТЕЧЕ з району (його тут нічого не тримає), А ВАМ ТУТ ЖИТИ, З ТИМИ ЛЮДЬМИ ЯКИХ ВИ ВЧОРА "ПЕРЕГИНАЛИ" ДО КОЛІНА для "ПАРТІЇ", І ЩОДЕННО ДИВИТИСЯ ЇМ В ОЧІ!!!
ЩО ТОДІ ВИ ЇМ СКАЖЕТЕ?...

А зараз про те, що невідомо ЗМІ - так звана "перша ЛЕДІ району" (дружина Калашникова) дозволяє собі набирати продуктів в магазинах міста на значні суми (більше 1 000 грн), а потім не розраховуючись йти, супроводжуючи це словами: "ВИ ЩО НЕ ЗНАЄТЕ ХТО Я!" тощо...

ЧИГИРИНЦІ, ХІБА ПОТРІБНА НАМ ТАКА ПАРАЗИТИЧНА ВЛАДА? ХІБА МИ ХОЧЕМО ЖИТИ В СТРАХОВІ?
ТОЖ ЗРОБІМ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 31.10 вибори!!! 27.10.2010 21:57
Раніше адмінресурс застосувався, щоб вказати "залежним", як за кого слід голосувати! Зараз час нових технологій, і політичних також!
Калашников штучно збільшує чисельність райосередку Партії, щоб зручніше ФАЛЬСИФІКУВАТИ результати виборів.
Адже потім скаже, от в нас багато регіоналів, воно й не дивно, що однопартійці голосували за ПР.
ХІБА НЕ ТАК, і тут їм буде дійсно важко апелювати!
Але ж яким чином збільшується кількість регіоналів в районі? - Про це жителям району чудово відомо!

Було б дуже вірно, якби всі до одного, кого насильно загнали в "регіонали" проголосували на виборах не за ПР, а інші партії, а члени виборчих комісій на місцях не дали змоги сфальсифікувати результати.

ОСЬ ТОДІ МИЛЬНА БУЛЬБАШКА З НАЗВОЮ "ПАРТІЯ РЕГІОНІВ" ГУЧНО ЛОПНУЛА, І ВСІ ПОБАЧИЛИ, СКІЛЬКИ РЕГІОНАЛІВ В РАЙОНІ, А ЯК ВЖЕ ПРАВИЛЬНО ЗАЗНАЧИЛИ - "НА НАСТУПНИЙ ДЕНЬ НОГИ КАЛАШНИКОВА В РАЙОНІ НЕ БУДЕ!" :lol:

ВАМ ОБИРАТИ ЗА КОГО ГОЛОСУВАТИ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Чигирин - моє місто 27.10.2010 21:38
Все написано в коментарях дійсно правда, і про адмінресурс, і про залякування, і про засланого козачка Калашникова, і про очкарика Півторака...

Партія регіонів каже проте, що вони будуть будувати нову країну. І тут вони АБСОЛЮТНО ЧЕСНІ - будуть...
Але ж нам слід пам`ятати, а не сліпо їм вірити, - щоб щось збудувати, треба зруйнувати те, що вже є, а потім будувати!
От і політика Регіонів спрямована на те, щоб знищити України, стерти з лиця землі всі досягнення НАШОГО НАРОДУ ТА ЙОГО СЛАВЕТНУ ІСТОРІЮ, а вже потім узурпувавши владу на всіх рівнях, переписати історію, розшматувати і перекроїти Україну під свій манер ЛИШЕ в своїх інтересах. І тоді їм буде начхати на думку та бажання народу (хоча як зараз, однак ще відкрито говорити їм про це ранувато - бояться).

ТАК, БОЯТЬСЯ НАС, ЩО МИ НЕ ПОВІРИМО ЇМ, НЕ ОБЕРЕМО ЇХ, НЕ ДАМО ЇМ ЗНУЩАТИСЯ НАД НАМИ ДО НАСТУПНИХ ВИБОРІВ!!!

Я ПРОТИ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, БО БАЖАЮ БАЧИТИ УКРАЇНУ ДОСТОЙНОЮ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ КРАЇНОЮ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100