реклама

реклама

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко повідомив, що під час поїздки по Черкащині до нього звернулися жителі чотирьох сіл Чорнобаївського району, які повідомили, що вже більше як півроку не можуть отримати державні акти на свої земельні паї.

Громадяни розповіли, що на їхні землі претендує товариство «Агро Ко», що належить місцевому олігарху, який повернувся з Росії. За їх словами, усім, хто пого­джується віддати йому пай, акт на землю віддають миттєво, натомість, незгодні, яких понад 200 осіб, не можуть отримати документ місяцями. Жителі Чорнобаївського району розповіли, що заступник голови Черкаської обласної адміністрації О.Головко пообіцяв людям віддати паї ще 27 березня, однак цього досі не сталося. Селяни переконані, що тягнуть з видачею документу навмисно, оскільки і чиновники Чорнобаївської райадміністрації, і чиновники Черкаської обласної адміністрації лобіюють інтереси місцевого земельного магната, який зацікавлений скупити більшість земель району.

«Складається враження, що черкаська місцева влада стала на службу земельних олігархів», - наголосив М.Томенко, коментуючи цю історію. «Можна лише  уявити собі, що б вже відбувалося, якби владі вдалося реалізували задекларовану земельну реформу і легалізувати право купівлі-продажу землі», - додав він.

Віце-спікер назвав цілком очевидним, що в цій історії кілька місяців місцева влада робить все, щоби «додушити людей» і обманом забрати у них земельні паї на користь нового земельного олігарха.  «І якщо так піде й далі, то районами скоро керуватимуть місцеві поміщики чи феодали, яким буде прислужувати місцева влада», - наголосив він.

Віце-спікер також повідомив, що звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою дати оцінку діям заступника голови Черкаської обласної адміністрації, посадовим особам Черкаської обладміністрації та Чорнобаївської рай адміністрації, що відповідають за земельні питання, а також з’ясувати хто несе відповідальність за те, що людям не видають акти на землю. Про це інформує прес-служба Миколи Томенка.

Як повідомила прес-служба прокуратури області, на контролі прокуратури області перебуває хід проведення перевірки в порядку правозахисної діяльності за фактом затримки видачі державних актів на право власності на земельні ділянки селянам 4 сіл Чорнобаївського району.

Наразі перевірка триває, про результат якої засоби масової інформації буде повідомлено додатково.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 пухнаста 18.06.2012 17:02
А у мене питаннячко, скільки пісочку накрали у кар*єрі під Мельниками слуги Коля, Вова і вся гопкомпания, скільки одвалили вухастому короваю, вони так капительманшу називали. Радіють вони за народ, Україну, ви є ракова пухлина на тілі України, та теж полюбляє господаря, поки його не з*їсть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 кінь педальний 18.06.2012 13:57
Цікаво,а як КОЛЯ ставиться до земельки і ставочку біля с. Придніпрорвське Чорнобаівського району площею 20га. Виділеними начебто на одну жіночку...Але фактично це все належить КОЛІі ВОВІ,а там все, як годиться, і адміністрація, і охорона зі зброею, і дикі кабанчики в загоні, і банька, і хатинка, і столики на 250 осіб, і підвальчик, і раки в ставочку А САМЕ ГОЛОВНЕ ЦЕ ЗДОРОВЕННИЙ ШЛАГБАУМ на в"ізді, щоб сіряки,
недай бог, не побачили як відпочивають слуги народу, якими вони себе вважають.Чие б теля мичало,а твое б мовчало. НЕ Вірите поідьте в Придніпровське будь хто покаже місцевий рай КОЛІ і ВОВИ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Василь 16.06.2012 11:25
Забув Томенко, що 5 років назад цих "земельних олігархів" протягувала його кошерна Бахіня. Тому від перестановки доданків сума не змінилася, висновків не було зроблено. Як було завжди, "помаранчевий табір" на Черкащині ПРеставлений ПРедставниками з підозрілими фаміліями... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 КС 16.06.2012 07:52
Але хто як не Гресь(будучи головою Чорнобаївської адміністрації)п ідтримував ставлення російського олігарха.А з паном Томенком узгоджував дане питання і мав свій кар`єрчик на землях цього ж землевласника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 1212 15.06.2012 12:29
СКОРО ВИБОРИ!!!!!!!!! !!!! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Бойскаут 15.06.2012 10:40
а где ж ты был, отец родной?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 О.ЧУПРИНА 15.06.2012 10:34
Повністю погоджуюсь.Так звані земельні олігархи повністю знахабніли.Найняті тими ж селянами на роботу менеджери від влади підігрують тим олігархам.Корупція роз"їдає Україну.Гнати в шию корупціонерів-завдання номер один.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100