реклама

реклама

Протягом цього року вже 1323 студентам Черкаської області, які вчаться у ВНЗ на контрактній основі, повернули кошти за навчання, – всього 1422,3 тис гривень.

Згідно з Податковим кодексом, в Україні всі студенти, які вчаться у ВНЗ на контрактній основі, мають право на повернення частини сплачених сум. Максимальна сума, яка може бути отримана від держави становить 15%, однак для кожного вона вираховується індивідуально.

У податковій можна отримати лише суму за минулий рік, тобто суми не додаються за усі роки.

Подати таку декларацію можна протягом усього календарного року з 8:00 до 18:00. Якщо студент працює і навчається, декларацію він має подавати сам, якщо ж студент не працює, але працюють його батьки – її мають подавати вони.

– Цього року у нас домовленість з Приватбанком. Після того, як батьки подали декларацію, протягом 60 днів нараховується визначена сума і вони можуть її забрати, – розповідає «Прочерку» головний державний податковий інспектор Наталя Лихолат.

Така форма повернення діє як для студентів денної форми навчання, так і для заочників, єдина вимоги – якщо студент навчається на контрактній основі.

Документи, які потрібні, щоб отримати повернуту суму:

1. Довідка про отриманий у 2011 році дохід у вигляді заробітної плати та утриманий податок з доходів фізичних осіб виданої роботодавцем.

2. Заяву із зазначенням банківського рахунку ощадної книжки.

3. Копія паспорту.

4. Копія довідки про індивідуальний ідентифікаційний номер (дитини та того з батьків, хто подає декларацію).

5. Копію договору з навчальним закладом.

6. Копії квитанцій про сплату за навчання за звітний рік.

7. Копію свідоцтва про народження студента.

8. Довідку з навчального закладу про кількість місяців навчання дитини.

Також у податковій повертають частину витрачених грошей на іпотеку, лікування, страховку, переобладнання транспортного засобу, отримання майна, усиновлення, пожертвування та благодійні внески неприбутковим організаціям та ін. Повний перелік можливих податкових знижок та обмеження на них можна подивитись у ст. 166 Податкового кодексу України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Андрій 15.06.2012 14:40
Повинно бути мабуть так в заголовку " Більше 1300 черкаським студентам повернули частину коштів за навчання"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100