реклама

реклама

Депутати облради проголосували за присвоєння Андрію ХІмічу звання почесного громадянина Черкащини. За це проголосували всі присутні в залі депутати.

index

Хіміч Андрій Іванович - народився 1937 року в Чернігівській області, навчався у Черкаському педагогічному інституті. Після інституту працював у Черкаській ДЮСШ і тренером із веслування ЦР ДСТ “Авангард”. У складі збірної СРСР  виборов золоту медаль у змаганнях із веслування на каное під час Олімпійських ігор у Токіо. Був тренером збірної СРСР, а згодом і збірної Болгарії  з веслування на байдарках і каное. З 1985 року переїхав у Чорнобай і працював тренером секції веслування понад 10 років. У березні 2017 року отримав нагороду в номінації “Спортивна слава України”. Олімпійське “золото” Андрія Хіміча - перше і поки що єдине на Черкащині, також має статуетку “спортивного Оскара”.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Світлана 11.06.2021 14:42
Безмежно рада визнанню метра від веслування п. Хіміча Андрія Івановича. Багато доброго чула про цю людину від свого покійного чоловіка Галайтатого Григорія Давидовича. Хоча самого Гріші Галайтатого вже понад 10 років немає в живих, але впевнена, - він теж щиро радів би цьому успіху свого давнього товариша. Сам Григорій Галайтатий теж багато попрацював на нелегкій спортивній ниві, захистив кандидатську дисертацію, виховав чимало прихильників фізкультури і спорту у Львівській фінансовій академії на посаді завкафедрою, став доцентом,завжди захоплювався успіхами свого товариша Хіміча Андрія.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Почётный химик? 11.09.2020 12:16
Ну шо ж, заслужив!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100