реклама

реклама

Щорічно у четверту неділю вересня відзначається професійне свято працівників машинобудування і приладобудування України – День машинобудівника. Машинобудування – це важлива галузь промисловості, яка поєднує в собі проектування, виробництво та експлуатацію машин і інструментів.

Понад 230 фото

При сучасних умовах життя, темпах розвитку промисловості, безперервній автоматизації та оптимізації роботи механізмів та виробничих процесів, великою популярністю та попитом на ринку праці користується професія інженера, особливо інженера-машинобудівника.

Цій професії може присвятити себе фахівець, який володіє знаннями точних наук, логічним мисленням, терпінням і постійним бажанням вдосконалювати галузь інженерії. Машинобудівник повинен володіти знаннями з механіки, гідравліки, термодинаміки, знати такі предмети як металургія та проектування машин.

У Черкаській області працює 80 підприємств в галузі машинобудування, які експортують близько 20 % своєї продукції. Основна продукція – устаткування для харчової, текстильної, хімічної галузей промисловості, кар'єрного обладнання, виробництво автобусів та автомобілів.

Підприємства машинобудівної галузі тісно співпрацюють з обласною службою зайнятості  у напрямку укомплектування кадрами актуальних вакансій. Такі роботодавці як – державні підприємства ДП "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ТОВ "УКРКАРД", "ЕЛІТ" ТОВ-КОМПАНІЯ, ТОВ "ГРІН КУЛ", ТОВ "ПК "ПОЖМАШИНА", ТОВ "ПРОМСЕРВІС", ТОВ "ЮТЕКС УКРАЇНА", ТОВ «Смілянський ливарний завод», ПП "УКРАВТОЗАПЧАСТИНИ" до обласної служби зайнятості з початку поточного року подали для укомплектування 411 вакансій, з них за сприяння служби укомплектовано 232 вакансії.

Серед вакансій, які є затребуваними на черкаських  підприємствах залишаються: інженер-конструктор (електротехнік), інженер-електронік, слюсар з механоскладальних робіт, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Що стосується громадян, які шукали роботу за інженерними професіями, то таких протягом січня-серпня 2020 року було 934 особи. На сьогодні на обліку служби зайнятості перебуває 533 безробітних.

Що стосується рівня заробітної плати серед заявлених вакансій, то в середньому він становить від 6 до 10  тис. грн.

Відділ інформаційної роботи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 LEGO Group 29.09.2020 12:05
Да, в нашем полку прибыло!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 mcart 28.09.2020 23:11
А слабо Бондаренку створити комунальну компанію по обслуговуванню газових мереж. Чи є якийсь договорняк з зацікавленими у її відсутності особами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 mcart 28.09.2020 23:02
Затребувані робітники - це ті яким пропонують зарплату не менше 20 тисяч гривень на даний момент. Все інше, це пошуки дурнів, які будуть працювати безкоштовно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100