реклама

реклама

Генеральний директор холдингу «АгроЗлатодар» Володимир Лук’янець вже не переживає за цьогорічний урожай.

– То виглядаєш, коли піде дощ, чи яка сьогодні температура повітря. Я об’їхав усі наші найгірші поля і спокійно повернувся додому – пшениці немає, – зіронізував під час прес-конференції 20 червня Володимир Лукич. – Я вперше побачив таку масу клоп-черепашки на полях. За весь час в області я бачив її тільки в Чигиринському районі. Це біда! За дві-три доби може пропасти половина пшениці. Клоп-черепашка спочатку зерно відбере, а потім посередині ще й обов’язково стебло перекусить.

За словами пана Лук’янця, цей шкідник з’являється тоді, коли тримається висока температура. Аграріям не вистачило всього 5-6 діб, щоб пшениця встигла перейти в стадію воскової стиглості.

– Тепер треба говорити людям: «Вибачте, за паї ви не отримаєте висококласної пшениці» і робити все для того, щоб зібрати максимально можливий урожай.

На переконання аграрія, надії на урожай з півдня країни немає, схід давно згорів, залишається лише захід. Пан Лук’янець прийняв рішення направити чотирьох спеціалістів до Львівської області, де жнива почнуться лише через три тижні, щоб готуватися до обміну зерна.

Стосовно збору пшениці на Черкащині Володимир Лукич прогнозує, що якщо вийдемо на 800-850 тисяч, то буде добре.

– Зараз усі розраховують на кукурудзу та соняшник. Звичайно, зараз кукурудза в основному в хорошому стані. Але за такої спеки після 30°С припиняється обмін фотосинтезу, через що призупиняється ріст усіх рослин. Якщо дасть Бог… – почав говорити аграрій, а тоді додав, що вже ні в що не вірить.

Володимир Лук’янець вважає, що ціни на хліб підвищаться приблизно на 25%, навіть якщо був би й хороший врожай.

– Ви ж подивіться, як все зросло. Коли таке було, щоб дизпаливо, коли ми входимо в жнива, було 11 гривень. І ці всі обіцянки від влади, що нам щось дадуть. Це ж тільки розмови. Якщо й дадуть, то я знаю, як це робиться: розбавлять паливо, ще й маржу додадуть – і через три дні вся техніка стане. У нас мільярди на космос викидають. Можливо, треба було б з «Євро-2012» трохи зупинитися, – висловив свою думку стосовно розподілу коштів Володимир Лукич.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Ужасть 21.06.2012 17:14
«Вибачте, за паї ви не отримаєте висококласної пшениці"
Так бы сразу и говорил...что людям Золотоношского района за паи свети большой болт....а то начал... про дороги в Черкассах... Лучше доложи что клопа-черепашку уничтожил...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Дмитро 21.06.2012 17:04
В усьому винна влада ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100