реклама

реклама

Держпродспоживслужба Черкащини з 17 до 23 жовтня провела 271 перевірку суб’єктів господарювання та соціально важливих об’єктів щодо дотримання протиепідемічних заходів в умовах адаптивного карантину в області.

122534408_391925771837130_4896009888405835218_n


Про це повідомляють в ОДА.

Порушення санітарного законодавства встановленні на кожному четвертому. Відтак складено 21 протокол про адміністративні порушення у сфері санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направлено 78 приписів та пропозицій щодо усунення виявлених порушень. На адресу органів влади направлено 62 інформації.

Традиційно перевіряли освітні та дошкільні заклади, недотримання вимог виявлено лише у поодиноких випадках.

Лідирують серед перевірених об’єктів, де протиепідемічні заходи виконуються не в повному обсязі, заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі. Тут фахівці виявили порушення дезінфекційного, маскового режиму, недотримання вимог щодо температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та ін.

У містах Канів та Сміла, а також у Смілянському районі, які віднесено до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, наразі посилено контроль за дотриманням карантинних норм. Тут запроваджено відповідні карантинні обмеження стосовно припинення навчального процесу у закладах освіти, заборони функціонування торгівельно-розважальних центрів, спортивних закладів, об’єктів громадського харчування.

За період з 19 по 22 жовтня поточного року Держпродспоживслужбою проведено 38 перевірок. У 22 закладах продовольчої торгівлі зафіксовано порушення маскового режиму, відсутність маркування для дотримання дистанції між відвідувачами, працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.

В результаті на адресу суб’єктів господарювання направлено 20 пропозицій щодо усунення виявлених порушень, складено 3 протоколи про адмінправопорушення, на адресу органів влади, місцевого самоврядування направлено 13 інформацій.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100