реклама

реклама

Фото- АР

Фото- АР

Завтра об’єднана опозиція Черкащини пікетуватиме Касаційний суд у Києві, де відбудеться чергове слухання по справі Юлії Тимошенко. Про це сьогодні заявив на прес-конференції координатор ради опозиційних сил області Леонід Даценко. Таким чином опозиція висловить свій протест і проти замовних справ проти опозиційних лідерів, і проти знищення української мови, і проти нищення підвалин української демократії та держави.

– Завтра об’єднана опозиція Черкащини планує широкомасштабну поїздку на Київ до Касаційного суду. Бо скільки б не говорила більшість, що вони відкладають цей закон, що там є багато проблем і таке інше, але ми вважаємо, що вони черговий раз можуть просто обдурити і громадськість, і все українське суспільство, проголосувавши у другому читанні за закон про ліквідацію української мови у нашій державі, – зазначив Даценко.

За словами Леоніда Миколайовича, від Черкас у Київ захищати мову поїде близько 500 опозиціонерів.

Крім того, у цей день відбуватиметься сесія обласної ради, яку опозиція також збираються пікетувати.

– Громадські організації, молодіжні організації ініціювали пікетування сесії із вимогою до депутатів обласної ради підтримати звернення про недопущення прийняття закону по ліквідації української мови. Саме тут і пан Тулуб, і його більшість виявлять себе на сто відсотків. Чи вони дійсно патріоти, чи вони запроданці, окупанти, які знищують і українську мову і наші українські святині, – розповів Леонід Даценко.

У свою чергу, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб на сьогоднішній прес-конференції зазначив, що вже неодноразово висловлював свою позицію щодо мовного питання.

– І завтра я обов’язково скажу про це на сесії, – зазначив Сергій Тулуб.

При цьому він чітко не дав відповіді журналісту на питання, чи підтримає сам губернатор звернення до Верховної Ради про недопущення прийняття «мовного» закону…

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Козак 25.06.2012 16:10
Не має значення, що каже сам Тулуб. Набагато цікавіше, що завтра скаже підконтрольна йому облрада - там і буде видно, чим насправді дихає дядько, який переконаний, що він - родич знаменитої авторки "Людоловів".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Студент 25.06.2012 14:50
Дивно як це шановний кандидат Даценко не сказав що всі акції протесту відбудуться з його ініціативи!!!! В Київ поїде 500 чол.....це смішно.... Вони напевне з Булатецьким знову почнуть розповідати історію про міфічних даїшників які зупинили "багаточисельну" армію прихильників наших кандидатів на підступах до Києва!!!!! Побачимо скільки їх завтра збереться біля ОДА!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100