реклама

реклама

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно обвинуваченого у викраденні та вбивстві черкаського журналіста Василя Сергієнка і за фактом введення в оману органу досудового розслідування, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту.

original-1

Про це інформує пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише «ВиЧЕрпно».

«Слідством встановлено, що обвинувачений у викраденні та вбивстві журналіста Василя Сергієнка, для отримання прихильності судді, яка здійснює судовий розгляд цієї справи, у липні 2020 року надав слідчому неправдиві свідчення про дійсні обставини розголошення суддею одного з районних судів Черкаської області, яка обвинувачується у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, відомостей досудового розслідування в іншому кримінальному провадженні стосовно організаторів цих злочинів. Таким чином він намагався створити штучні докази невинуватості судді» — йдеться у повідомленні Генпрокурора.

Як уже відомо, судді Городищенського райсуду Людмилі Синиці оголошено підозру за розголошення даних оперативно-розшукової діяльності та за втручання в діяльність працівника правоохоронного органу. Відбулося це 16 липня 2020 року після чергового засідання, на якому колегія продовжила запобіжні заходи трьом фігурантам справи вбивства Василя Сергієнка.

Спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування “справ Майдану” повідомив про підозри силовикам та скерував до суду справу про вбивство журналіста Василя Сергієнка. Начальнику відділення одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області повідомлено про підозру у справі “черкаського Євромайдану”.

Василь Сергієнко був учасником Автомайдану й активістом партії “Свобода”. 4 квітня 2014 року його викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Чоловіка побили і поранили ножем при викраденні, потім вивезли до лісу і катували. Тіло журналіста виявили в лісі за 15 км від Корсуня-Шевченківського з численними слідами тортур .

У жовтні 2015 року тодішній начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста викрали, катували й убили дві групи бандитів із Києва.

У справі про викрадення й убивство Сергієнка обвинувачуються Роман Недибалюк, Віктор Горбенко, Володимир Воронков, Вадим Мельник і Валентин Завражин.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Антон 15.11.2020 19:15
Якби хлопці у "Свободі" були принциповими,то і справу цього вбивства б завершили і вибори здолали... Але там здебільшого Ботнари.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Степанич 15.11.2020 12:38
Писати прізвище колишнього нардепа, власника фірми "Панда" Генадія Б. на цьому сайті заборонено?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Степанич 14.11.2020 23:33
Назвіть прізвище цього "фігуранта"!
Коли вже Б. посадять?
Адже замовником є він!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100