реклама

реклама

Після оголошення результатів виборів другого туру на посаду міського голови Черкас стало зрозуміло, що чинний мер Анатолій Бондаренко керуватиме місто ще наступні 5 років.

6

«Всьо Вітя», - сказав наприкінці теледебатів на Суспільному Бондаренко Євпаку, але чи дійсно для Євпака вже «всьо»? Ще учора наприкінці виборчого дня Віктор Євпак записав відео, у якому дякував команді і виборцям, але у ньому вже не було запалу і впевненості, а відчувався розпач і засмученість.

Вже сьогодні зранку вся соцмережа рясніє емоційними заувагами щодо прогнозів розвитку міста на найближчі 5 років. Багато активістів з громадського сектору критикують таке рішення громади.

«Бляха, ще п'ять років парканчиків та дельфінчиків», – пише мистецтвознавець Наталія Вернидуб.

«Що, знову за Нову якість проголосували?» - питає Oleg Kurash.

«Нова плитка та пориви труб, кіоски із м'ясом та трусєлями» - пише Ігор Озерянський.

Інші вже починають сваритися, як це завжди в соцмережах. Так, блогер Вітя Волинець зауважую, що за наслідками результатів виборів не хоче жити в цьому місті. Директор комунального підприємства «Челуаш» Олексій Мельник радить тоді йому «валити».

Хтось своє обурення показує, демонстративно йдучи з структур.

"Понеділок наступив, Бондаренка переобрано, і Черкаси перетворюються ... Ні, не перетворюються, а залишаються у стабільному стані тактичних здобутків. Як і побажало близько 10% черкащан. Тож заяву на вихід зі стратегічного комітету, як і обіцяла, подала. Очікую на стратегію, яка, за словами мера, буде розроблена протягом 3-х місяців на основі "найкращих програм тих політичних партій, які увійшли в раду" - пише громадська активістка, координатор проекту "Київські діалоги" Тетяна Кавальчук.

Дехто вже починає входити в опозицію. Причому ті, хто і так живе і голосує, наприклад, не в Черкасах, а в Геронимівці.

«Анатолія Бондаренка обрали 30 тис. жителів міста. Що це означає для Бондаренка? В нього є ще 5 років, але рівень критичності до нього буде значно вищим. Очевидно, що це його останній строк, а оскільки він людина ще доволі молода, то використовувати його буде як плацдарм до вищи політичних цілей або останній шанс сколотити "стабілізаційний фонд" для спокійного життя. Місто з дірами в бюджеті та прогнившими мережами, наростаючою ковідною кризою і відсутністю переконливої промерської більшості в раді - нелегке випробування для будь кого. Тож йому не позаздриш» – пише громадська активістка Вікторія Феофілова і заявляє, що ефективно з чинним мером нічого не вийде, тому зосередиться на інших сферах діяльності.

«І да, прям зараз займуся нарешті перереєстрацію ФОПа в свою ОТГ. Хоч трохи менше моїх податків піде господарнику на проїдання», - заявляє вона, проте зауважує, що не закликає «обрушити бюджет».

«Чи вистачить в мене сил перетерпіти ще 5 років епохи лисянського бикоко в Черкасах , навіть і не знаю! Ідея про перереєстрацію бізнесу - супер, якщо вона піде в маси і половина платників податків перереєструється з Че - то без грошей, члени правлячої камарільї перегризуть один одного!» - пише бізнесмен Олег Караван.

«Все більше виникає думка про продаж квартири. У нас четверо дітей, всі мають непогану освіту і досвід роботи у своїй галузі. Але, на наш жаль, ніхто не хоче жити у Черкасах! Натомість купили нам квартиру, щоб ми могли частіше спілкуватися», – пише Ludmila Shevchenko

Але чи дійсно слід так поляризувати суспільство і винити когось в чомусь?

«Найгірше зараз - це звинувачувати виборців. Винні, у першу чергу, виборчі штаби. Місто не винно, що головний конкурент Толіка воював переважно відосіками в інеті», – пише в «Фейсбуці» керівник черкаського осередку Демсокири Андрій Черевань.

«Реально, багатьох потенційних виборців поведінка Євпака і команди відштовхнула», - каже нацкорпусівець Костянтин Мірошниченко.

«Останні тижні у Євпака і команди мала б підошва відпасти на кросівках від зустрічей з виборцями. А так чувак пішов на ефіри а Толя пішов на заводи», – пише Bohdan Melnyk

Директор «Нової якості» Андрій Бортник зазначає: «Переважна більшість того, за що агітував Євпак, не реалізує на практиці. Або реалізація не принесе жодної користі нікому, крім його команди. Тому, як завжди, істина десь посередині».

IMG_20201122_175615

Водночас політтехнолог Юрій Сас каже, що цифри, з якими один виграв, а інший програв, це ще не фанфари для Бондаренка, і не реквієм для претендента Євпака.

«Чого ви ниєте? «Срібло» - прекрасний результат, в даному разі взагалі феноменальний без жодних передумов. Нехай не випадає з пулу, трохи обітреться і роздивиться, подорослішає для цієї справи. І наступного разу буде шанс», – зауважує краєзнавець і журналіст Борис Юхно і додає: – «Всі хочуть все і зразу. І навіть приклад Зеленського нічому не вчить».

«Не вважаю, що Анатолій Бондаренко виграв. Скоріше можна говорити про «Піррову перемогу». Не можна назвати тріумфом ситуацію, коли ледве видряпав виграш, до того ж використовуючи сумнівні технології і сторонню допомогу. Офіційна підтримка Віктора Євпака більшістю політичних сил міста, змусила говорити про певну «токсичність» Анатолія Бондаренко і залишила його фактично одного на своїй половині поля. Тепер, щоб сколотити свою більшість і дієвий виконком, треба знову йти на «договорняки», продавати посади і занурюватись в хаос традиційної черкаської підкилимної метушні. До того ж варто пам’ятати, що відсутній конструктив (це дуже м’яко сказано) із центральною владою і відповідно фінансово-інвестиційні потоки знову обходитимуть місто. Черкасам це точно не піде на користь», – підсумовує очільник черкаського осередку КВУ Максим Михлик.

Назарій Вівчарик

реклама

Коментарі  

 
-2 #7 проти рабства 25.11.2020 12:40
Цитую Volodymyr Rebel:
Я так хотів,щоб перемогли свіжі цивілізовані Европейські сили,а не ця бригада Коломойського з його олігархічним "Майбутнім" для себе у свою кишеню,мабуть звалю і я з цього безпросвітнього болота!...[/q[quote name="правда"]Ходять слухи, що євпаконості тепер усі в траурі сидять і мріють про Лондон... Ну, але тепер їм не світе. :lol: ;-)

який там Лондон. Вони для партнерозагарбн иків вже відпрацьоване .... Тепер тілдьки на плантації европи діджиталізувати ягоди в ящики.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Volodymyr Rebel 24.11.2020 11:43
Я так хотів,щоб перемогли свіжі цивілізовані Европейські сили,а не ця бригада Коломойського з його олігархічним "Майбутнім" для себе у свою кишеню,мабуть звалю і я з цього безпросвітнього болота!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Степанич 23.11.2020 21:52
А директор "Челуаш" Олексій Мельник ... ще те.
Гадаю, десь у Данії його б після таких висловлювань звільнили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Степанич 23.11.2020 15:19
Рекомендую тим, хто голосував проти Бондаренка, і хто не буде іхати з цього міста - розробити механізм тотального контролю за діями Толі Бонда та його банди (а судячи з фото з його штабу - то там реальна банда), залучаючи той же "Голос" (який буде в міськраді), громадські організаціі та всіх небайдужих громадян!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #3 правда 23.11.2020 14:03
Ходять слухи, що євпаконості тепер усі в траурі сидять і мріють про Лондон... Ну, але тепер їм не світе. :lol: ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #2 Отакечки 23.11.2020 13:56
Євпак посів почесне друге місце, Бондаренко - передостаннє. А якщо серйозно, то стержнем управління містом залишається розкрадання бюджету братвою, можливо більш вишукано.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Артурчик 23.11.2020 13:55
дивно, а дехто з команди євпака, які іменували себе незалежними журналістами, вже співбесіди на посади в міськраду проводили.... а тут такий попандос... Отож, коли корона на голові дуже велика, завжди так буває... Обпльовували людей по фейсбуках, тепер в програші
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100