реклама

реклама

Сьогодні кандидат у мери Черкас від «Голосу» Віктор Євпак перепочив від виборчої боротьби і готовий до роботи у міській раді, куди він заходить як депутат. Нагадаємо, попередні результати виборів мера Черкас наступні: Бондаренко набрав 55,19%, Євпак набрав 44,81% (дані паралельного підрахунку ВО «Черкащани»)

126508376_3301787306600097_2686609516810297339_o

– Ви вперше балотувалися в мери, не маєте великої історії в політиці, поза тим ви йшли мало не плече в плече з діючим мером. Як плануєте конвертувати цей кредит довіри? Будете працювати як депутат?

– Так, вже сьогодні ввечері у нас засідання фракції. Я задоволений виборами. Хоч, звісно, хотілося б виграшу, але більше 24 тисяч черкасців сказали, що хочуть позитивних змін, ніж ті, які пропонує Анатолій Бондаренко. Це величезний кредит довіри. Це запит суспільства на зміни. Я багато досягав і в професійному, і особистому, і в спортивному житті. Це лиш здається, що все дається з першого разу, але багато чого було не з першого разу. Та я борець, нікуди не тікаю. Готовий працювати в комісіях, на сесіях. Отже, шлях до змін буде довшим, ніж очікувалося. Та мені подобається фраза: ніщо не змінить ідею, час якої настав.

Мене, до речі, здивувало, що вже призначена сесія міськради на 25 листопада. Цікаво, чому в старому складі депутати щось там приймати будуть . Плануємо заяву з цього приводу.

122744514_3295563130564194_5739376565364004611_o– Щодо формування більшості…

– Влада сильно нервувала, що перемагає не з великим відривом. Влада розуміла, що в місті багато людей, які хочуть іншої, відмінної від нинішньої політики. Ми зараз збираємося фракцією, починаємо формувати секретаріат. Вже були сьогодні розмови з лідерами інших фракцій. Завтра почнуться зустрічі. Особливо з тими, хто заявляв про підтримку і про більшість в міськраді. Та люди є різні, політики різні і побачимо, як хто себе буде тепер вести в контексті того, що виграв Анатолій Васильович Бондаренко. Наші ж позиції лишаються незмінними. Якщо ми наголошували, що боротимемося проти монополії «Нової якості», то будемо. Якщо ми говорили про транспорту реформу, то будемо це робити. Та головне, тепер побачимо скільки ж нас, як говорив класик Святослав Вакарчук. Я вірю, що більшість може бути. І меру важко буде робити негативні речі для Черкас, якщо більшість буде не його.

– Можемо прогнозувати, що «Голос» об’єднається з ЄС чи «Слугами»?

– Ми об’єднаємося навколо конкретних цілей і задач, а не навколо брендів. Бо бренди другорядне. Може бути прекрасний бренд, але погана людина і навпаки. І ми зараз будемо дивитися, як будуть себе вести конкретні люди насамперед з ЄС, «Слуг народу» і «Черкащан». Це ті політичні сили, з якими ми активно вели перемовини між першим і другим туром.

– Готові вже аналізувати можливі помилки?

– Ще не пройшло достатньо часу. Та й я трішки прихворів. Треба набратися сил. Мабуть, вони були, я не говоритиму, що ми ідеальні. Тож будемо робити висновки. Але це досвід. Це мої перші сильні місцеві вибори. І скажу, що це був колосальний досвід. Та й не наша це помилка. Я всерівно буду говорити, що працювали сітки. Є фактаж. На жаль, наші правоохоронні органи не зуміли вчасно їх накрити або нівелювати. Навіть в день виборів мені надходило дуже багато інформації. Вплоть до того, що ходили люди і обдзвонювали домофони, викликали людей голосувати.

– Вітали мера з перемогою? Можливо, дзвонили.

– Запущу сьогодні відео, привітаю Анатолія Васильовича з перемогою. І почнемо конструктивно працювати, бути в конструктивній опозиції. Що це означає? Якщо Анатолій Васильович виходитиме з проектом рішення, що буде на користь Черкасам, ми будемо за це голосувати, а якщо це якийсь дерибан, посади, землі, то буде одразу видно, хто за таке голосуватиме, а хто ні. Людина пізнається за її справами і нас пізнаєте за справами і тоді стане зрозуміло, хто є хто.

Щодо привітань, то ми з мером в житті ж не друзі, я з ним вживу спілкувався всього декілька разів. Навіть номера не маю.

– У політикумі вже точаться розмови і про можливі парламентські вибори наступного року. Не думаєте спробувати свої сили?

– Зараз поки жодних анонсів не буде, але той факт, що я вже пішов в політику, то це однозначно. Я бачу, що треба впливати на владу, змінювати країну. Поки що хочу показати тут в Черкасах, що навіть будучи депутатом, можна впливати на рішення. Поки що я тут всерйоз і надовго.

– Доводилося чути від людей, що представник сайту «18000», громадський активіст Артур Чемерис ще до результатів виборів проводив такий собі вже кастинг на посади в міськраду за умови, що ви виграєте…

– Ні, він мій хороший знайомий, він мій радник, але на штабі він був за всю кампанію декілька разів. Жодних кастингів на посади не було. Ми ще не визначилися, хто буде головою фракції. Звісно я претендую на це, але поки ще навіть не мали часу обговорити. Тож це все брудні плітки, як і про сміттєвий завод та інше… Вважаю це чорним піаром.

Я сьогодні можу йти з високо піднятою головою. Мені ні за що не соромно. Ми зробили з командою скільки могли. Так, були помилки, їх будемо вивчати і рухатися далі. І почнемо роботу вже сьогодні!

Довідка: Нагадаємо, що партії «Голос» до міськради зайшли такі кандидати:

Євпак Віктор Миколайович

Друмашко Володимир Григорович

Валенчук Павло Павлович

Івашкова Надія Євгенівна

Холупняк Катерина Олександрівна

Шмиголь Сергій Олегович

Назарій Вівчарик

реклама

Коментарі  

 
0 #6 Пенсіонер 25.11.2020 18:03
Вопшим, пацани пепеоцінили себе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Віолета 24.11.2020 12:26
Вірю тільки йому.Шкода,що черкаський електорат виявився такий наївний і знову став на тіж самі ,,граблі,,Потім хай пенсіонери не бідкаються,коли від ,.нової якості,,бууть приходити квітанції з великими тарифами ...Що хотіли ,те й получмли..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Віолета 24.11.2020 12:26
Вірю тільки йому.Шкода,що черкаський електорат виявився такий наївний і знову став на тіж самі ,,граблі,,Потім хай пенсіонери не бідкаються,коли від ,.нової якості,,бууть приходити квітанції з великими тарифами ...Що хотіли ,те й получмли..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Степанич 23.11.2020 21:59
А шо там дивитись?
Ти, Вітя, якщо взявся опанувати Бондаренку, то йди до кінця.
Щоб не розслаблялись бандити при владі.
Інакше гріш ціна твоїм словам і твоєму політичному майбутньому.
p.s Кухарчук обіцяв боротись з бандюками при владі, і шо?
Пішов ручкатись з Бондаренком. Де він тепер? На маргінесі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #2 Mavr 23.11.2020 17:49
Цікаво,кого куплять посадою першого з цього списка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Моррро 23.11.2020 17:48
:lol: демагог. Не про шо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100