реклама

реклама

Жителі Степанківської громади просять повернути дизель "ЧеркасиСміла". Його скасували 5 грудня. Про це Суспільному повідомив голова громади Ігор Чекаленко.

Потяг курсував Черкаським районом, їхав через села Степанки, Хацьки та Білозір’я, інформує Суспільне:Черкаси

2223

Нині швидкісний дизель "Черкаси—станція Шевченка" у селі Хацьки не зупиняється, розповіла пенсіонерка Катерина Морозенко. Вона раніше до обласного центру їздила потягом зі станції Сміла. Однак його скасували.

"Доводиться другий раз їхати в лікарню. Автобуси їздять, але тільки сидячі місця беруть. Я — пенсіонерка, я розумію, що людям потрібно на роботу. Однак мені потрібно ліки такі, яких часто у нас немає в аптеці. Потрібно в магазин, на ринок. Інколи можна було б щось продати, щоб підзаробіток був, бо пенсія дуже мала".

Цим дизелем раніше користувалася й медсестра Валентина Заєць. Жінка працює нині в Черкаській обласній лікарні з ковідними пацієнтами:

"Ми їхали шостій сорок на роботу. Потяг зараз відмінили. Потім вертаючись із роботи о 18:20 теж його немає. Дев’ятигодинний їде в Черкаси. О 10-й повертається. Тоді коли нам на добу заступати, ми не маємо чим їхати додому".

У час пандемії не турбуються про медиків, додала Валентина Заєць.

"Ми працюємо подобово, не присідаючи, і хочемо повернутися додому на зручному транспорті".

Ігор Чекаленко, голова Степанківської громади, через яку курсує дизель, зауважив, що щодня потяг був заповнений людьми:

"Чисельність точно назвати зараз складно, але мова йде про сотні людей, які користувалися цим потягом. Залізниця не вперше ініціює призупинення курсування потягів. Звичайно, ми і раніше зверталися і зараз будемо звертатися".

Чергова по станції Білозір’я, де раніше ставав дизель, Алла Новікова розповіла, що скасували потяг через карантин.

"Все це у зв’язку з коронавірусом. Щоб менше людей контактувало, щоб скупчення менше було".

Отримати коментар стосовно ситуації від Укрзалізниці не вдалося. Журналісти скерували інформзапит до установи. Відповідь повідомимо згодом.

Повне відео:


реклама

Коментарі  

 
+2 #2 ЮЗР 12.12.2020 22:14
Халявный проезд закончился 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Явно будет лучше 12.12.2020 21:49
Пешеходную в велодорожку вдоль железки вымостить. Чтобы людям удобнее было добираться. Попросить черкасского мера надо. Он с радостю откликнется.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100