реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаська міська рада, виконавчий комітет та особисто міський голова Анатолій Бондаренко висловлюють  щирі співчуття з приводу непоправної втрати. На 84 році життя цей світ покинув черкаський краєзнавець і журналіст Василь Борисович Страшевич.

Краєзнавство було улюбленою справою життя Василя Борисовича. Він є автором 25 книг про історію Черкас, архітектурну спадщину міста, ряду досліджень з минулого рідного краю, з історії розвитку спорту на Черкащині. В багатьох томах «Енциклопедії Сучасної України» є понад 60 статей, написаних краєзнавцем.

image.php

Василь Страшевич був членом Національної спілки журналістів України, заслуженим працівником фізичної культури і спорту України, почесним краєзнавецем Національної спілки краєзнавців України, лауреатом обласної літературно-краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича, стипендіатом облдержадміністрації в номінації «краєзнавство».

За багаторічну успішну спортивну, журналістську, краєзнавчо-дослідницьку та письменницьку діяльність, значний особистий внесок у розвиток спортивної галузі міста, безпосередню участь в організації будівництва спортивних баз у Черкасах, започаткування нових видів міських змагань з боротьби дзюдо, футболу, шахів, плавання, морського багатоборства, популяризацію поміж жителів міста занять олімпійськими і масовими видами спорту Василя Страшевича 2017 року нагородили пам’ятним знаком Черкаської міської ради «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня.

Смерть Василя Страшевича стала гіркою звісткою для всієї черкаської громади.

Світла та вічна пам’ять!

Про це інформує прес-служба міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100