реклама
Sucurity Police

реклама

В Черкасах погодили забудову пляжу біля парку “Сосновий бір” із можливістю будівництва капітальних конструкцій, пише Кропива


beregoviy-430x275

На масиві у 1,94 га по вул. Гагаріна в прибережній смузі Дніпра ліворуч входу в парк, планують побудувати водно-моторний заклад та будівлі для короткочасного відпочинку населення. Відповідні зміни, в містобудівні умови, вніс Департамент архітектури та містобудування міської ради.

Попередньою редакцією містобудівних умов, що датувалася червнем 2019 року, встановлювалася заборона будівництва з капітальних конструкцій. Орендар прибережного масиву ПП “Строй-центр-2000”, домігся скасування такого обмеження через суд. Обмеження було скасовано за результатами висновку експерта, який визначив, що лише 0,52 га із загального прибережного масиву знаходиться в межах захисної смуги Кременчуцького водосховища.

За чинними містобудівними умовами визначено граничну висоту будівель у 9 метрів, максимально допустимий відсоток забудови — 60%.

Зазначена земельна ділянка була передана в оренду на 49 років у грудні 2006 року. Гордієвському Костянтину. Після смерті орендаря, ПП “Строй-центр-2000” заявило про наяність договору про спільну діяльність з померлим. В листопаді 2012 року Соснівський суд постановив міській раді розглянути питання переведення оренди. У вересні 2015 року міська рада ухвалила рішення про перехід права оренди.

З березня 2009 року прокуратура оскаржувала законність рішення міської ради про передачу в оренду зазначеного прибережного масиву. В лютому 2013 року Вищий адміністративний суд України поставив крапку в судовій тяганині, підтвердивши рішення апеляційної інстанції про незаконність та скасування рішення міської ради.

Також було окреме рішення першої інстанції про скасування договору оренди по вказаному масиву, що проходив як одна ділянка.

На сьогодні площа масиву незмінна, але вже розділено на дві ділянки з різними кадастровими номерами.

реклама

Коментарі  

 
+14 #2 Paiz 01.01.2021 15:15
Тобто закриють територію відпочинку містян парканом, встановлять житлові споруди?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 щука 01.01.2021 12:11
А ви дивуєтесь, відкіля у суддів такі статки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100