реклама

реклама

Черкащанин купив в відділенні одного з банків сто доларову банкноту, але згодом банк не прийняв її назад, бо виявилося, що на ній є напис – це декілька цифр, штамп митниці. Якщо при купівлі валюти йому сказали, що нічого страшного тут немає, то вже при обміні повідомили, що це зайве маркування і тому валюта зіпсована. Черкащанину порадили йти у Ощадбанк, який міняє зіпсовані купюри. Однак там пообіцяли прийняти купюрю і чекати на обмін близько 3 років.

«А ще банки не беруть старі купюри, або з плямами від кави, навіть з комісією», - додає черкащанка Наталя Писарева.

«Колись давно і мені таке було. Причому в Приватбанку купували і вони ж потім не схотіли брати. Здала в якомусь обміннику», - ділиться досвідом Людмила Захарчук

«А скільки коштуватимуть ці 100 дол. через 3 роки і хто поверне різницю, якщо долар подорожчає?» – дивується Vladislav Bedrinets

69_main_new.1523856196

«Дійсно, банк вповноважений здійснити обмін купюри клієнту, але лише після того, як обміняє купюру в іноземному банку-емітенту. При цьому, важливо зазначити, що терміни інкасо валюти не залежать від Ощадбанку», – пояснює співробітник головного офісу Ощадного банку Володимир Завірюха.

Однак черкащани радять інші способи, щоб не чекати три роки.

«Міняли за 100 грн дадуть іншу купюру», - пише Леся Хлипавка

Однак дехто радить просто відкрити валютний рахунок. Покласти через термінал купюру собі на рахунок і потім в касі зняти нормальну. Мовляв, термінал не такий дотошний, як співробітники банку.

«Можна було здати через термінал того ж таки Привату. Він приймає будь-які купюри, – каже Сергій Пасічник. – Що цікаво, більшості країн, де доводилося бувати, взагалі не виникало питань до стану купюр. Гроші є гроші. Забирались навіть такі однодоларки, які в нас би й обмінник страшно було б нести».

ФОТО ЗАСТАВОЧНЕ

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Роман 02.08.2021 13:14
У Львові на площі Міцкевича, що біля виїзду з Коперніка є обмінник в магазині "Взуття", обміняв там пошкоджену, зіцвілу сотню доларів. Сказали що беруть любу стару і зношену валюту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Зінченко 10.01.2021 19:47
ну це все одна пісня, що і скотчеві хрести в супермаркетах на деяких товарах............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100