реклама

реклама

ОСББ «Причиста-72» уже подало заявку на участь у програмі «Енергодім»

Термометри опускалися до 8 градусів у квартирі взимку. Мешканка будинку на Новопречистенській, 72 Маргарита Фідель розповідає, які проблеми мали з опаленням до утеплення стін свого помешкання. При цьому додає, що за послуги платили по повній. Сьогодні їхній будинок створив ОСББ та вже подав заявку на участь у програмі «Енергодім».

–  Багато років у квартирі взимку було дуже холодно. Іноді температура доходила до 8 градусів. Особливо страждають нижні поверхи, бо розводка опалення йде зверху. Поки теплоносій доходить униз, він охолоняє й не дає потрібного тепла. Так хочеться, аби будинок був оснащений за новими правилами. Дітям і внукам треба жити далі в нормальних квартирах. Своїми силами ми не зможемо все це зробити, тому надія на «Нову якість», – ділиться Маргарита Фідель.


Цьогоріч мешканці будинку створили ОСББ «Причиста-72». Усе – аби взяти участь у державній програмі «Енергодім». Вона гарантує відшкодування 70% вартості робіт Фондом Енергоефективності. 30% витрат, які мали б платити мешканці додатково, управлінська компанія «Нова якість» покриє за рахунок квартплати.

Мешканка ОСББ «Причиста-72» Валентина Маслюк вже 31-ий рік мешкає в цьому будинку. Каже, що за весь час проживання багатоквартирка не бачила капремонтів.

– У нас усе руйнується. Комунікації в підвалі старі, труби постійно прориває, дах теж потрібно ремонтувати, – додає жінка. – Розумію, що нізвідки чекати допомоги, тому ми погодилися на участь у  проєкті.

Співвласники обрали 13 заходів з енергоефективності. Серед основних – установлення індивідуального теплового пункту, балансувальних клапанів, утеплення будинку та технічних поверхів тощо.

– Комплексна енергомодернізація дозволяє вже відразу економити 50-70% на комуналці, знижуються витрати на гаряче водопостачання та тепло по будинку. Це пов’язано з тим, що після проведення всіх заходів будинок буде споживати в рази менше теплової енергії, – говорить енергоаудитор Роман Прапро.

В управлінській компанії «Нова якість» стверджують: уже понад 600 їхніх будинків пройшли енергоаудит.

– Із радянських часів нам дісталася така інфраструктура, яка споживає велику кількість енергії. При сучасній вартості носія дуже дорого її обслуговувати як мешканцям, так і компанії. На енергомодернізацію одного будинку необхідна значна сума – від 10 до 20 млн грн. Ми розуміємо, що для мешканців – це непідйомно. Тому єдиним оптимальним варіантом для них є участь у програмі «Енергодім», – пояснює засновник групи управлінських компаній «Нова якість» Андрій Бортник.

Нині заявка на участь ОСББ «Причиста-72» була доопрацьована та знаходиться на розгляді Фонду Енергоефективності. Як тільки Фонд затвердить її, наступним кроком стане подання  проєкту.

Якщо ви хочете енергомодернізувати свій будинок, звертайтеся: 56-01-01. Для запуску процесу потрібно сформувати ініціативну групу (від трьох співвласників), провести установчі збори, зареєструвати ОСББ. Юридичний та організаційний супровід гарантуємо.

Про це інформують в "Новій якості"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100