реклама

реклама

У Золотоніському держлісгоспі роз’яснили ситуацію щодо рубки біля села Снігурівка.

IMG_20210112_120541

Фото зроблені на ділянці, де здійснюється планова вибіркова санітарна рубка у Деньгівському лісництві Золотоніського держлісгоспу - квартал 105, виділ 34, площа 3,6 га.

Ділянка мішаних дубових насаджень та насаджень інших листяних порід була обстежена на предмет призначення вибіркової санітарної рубки спеціалістами Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Київлісозахист» та включена в перелік заходів з поліпшення санітарного стану лісів. При обстеженні було виявлено, що в насадженні поширене ураження стовбурів несправжнім дубовим трутовиком, що підтверджується наявністю плодових тіл та дерев зі зламами стовбурів в місцях максимального ураження. Частина дерев ІV – VI категорій біологічного стану має ознаки заселення такими вторинними шкідниками як златка дубова, бронзова, вузькотіла та зелена вузькотіла, дубовий заболотник. Також дерева дуба були уражені поперечним раком, що охоплював стовбур по всьому периметру.

Наразі лісозаготівля на ділянці відбувається відповідно до лісорубного квитка ЧЕ ЛРК №003099 від 14.12.2020 року.

Фотографування відбувалося під час виконання робіт, а не після їх завершення. Поняття «гарний дуб» серед термінів лісівництва відсутнє. Дерева на ділянці взяті в рубку відповідно пункту 12-14, 16, 26 Санітарних правил в лісах України. Ділянка знаходиться в стадії розробки. Сухостійні дерева, що знаходяться на ділянці і були вимічені в рубку, будуть заготовлені до завершення рубки.

Додатково повідомляємо, що згідно постанови Кабінету Міністрів України  №1224 від 9 грудня 2020 року «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» п. 26 Санітарних правил в лісах України доповнено абзацом наступного змісту: «На ділянках вибіркових санітарних рубок залишають дерева, які виконують важливі біоценотичні функції (старі дуплясті, з відшарованою корою, найстаріші;  сухостійні з відламаною кроною (стремпи); з розлогою кроною та боковими гілками, перпендикулярними або близько перпендикулярними стовбуру дерева; вивернуті разом з кореневою системою (виворотні); з гніздами птахів; сховищами кажанів), про що робиться відмітка у лісорубному квитку».

Тобто, зі вступом в силу цих правил, такі дерева будуть залишатися при проведенні вибіркових санітарних рубок.

Про це інформують у Золотоніському держлісгоспі.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Смотрящий 13.01.2021 23:29
Поцікавтесь скільки зараз коштує діловий дуб і ви зрозумієте що зараз увесь дуб в області чимось невиліковним вражений. Дзюбенко точно вирішив у Ілона Маска відкупити акції тесли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Это 13.01.2021 16:47
Цитую Оксана:
)) а фото свідчать про інше - стовбури абсолютно чисті.
фотошоп.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Оксана 13.01.2021 12:38
)) а фото свідчать про інше - стовбури абсолютно чисті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100