реклама

реклама

Медикам Черкаської області затримують виплату лікарняних. З такими скаргами медики різних закладів зверталися до «Прочерку».

Як роз’яснили виданню в одній з лікарняних установ, захворювання на робочому місці коронавірусом – це один з видів профзахворювань. Тобто на рівні з травмою на виробництві. Мова йде лише про медзаклади. Тому і вимагається комісійного вирішення цього питання.

Лікарняний

Іншими словами, після того як працівник лікарні перехворів, має зібратися комісія, розслідувати випадок. Причина затягування: дуже багато зараз іде запитів на ті розслідування, також комісія не часто збирається, бо і самі члени комісії хворіють. Виходить, що кілька місяців люди не отримують лікарняні, хоч витратилися на лікування.

Деякі керівники лікувальних закладів намагаються вирішити це питання шляхом преміювання, щоб фінансово допомогти підлеглим, які хворіли.

Редакція звернулася з запитами до управління охорони здоров’я Черкаської ОДА, до управління Держпраці в Черкаській області і Фонду соціального страхування за роз’ясненнями.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Олександра 20.01.2021 15:52
І не тільки медикам. Учителям теж. Після операції маю 100 днів лікарняних.( Окремо 4 листи) А оплатили лише 30.(1 лікарняний).Де інші?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100