Валерій Воротник звернувся до міського голови Черкас із вимогою повторно провести службове розслідування дій начальника Управління інспектування Коломійця.

Screenshot_11-672x372

Про це повідомляє «Антена».

Журналіст вважає, що проведене за розпорядженням міського голови Черкас Анатолія Бондаренка службове розслідування сфальшоване та свідчить про наміри захистити чиновника, який «разом із поплічником учинив погром в редакції телеканалу «Антена» та побив журналіста під час виконання ним свої службових обов’язків».

Зокрема, Валерій Воротник написав у своєму зверненні:

«02.02.2021 року начальник управління інспектування Черкаської міської ради Станіслав Коломієць приблизно о 12.25 разом із поплічником вчинили погром у редакції телеканалу та здійснили напад на мене та побиття із нанесенням тяжкої черепно-мозкової травми та переломами кісток. Було відкрито кримінальне провадження за номером 12021250310000336 Черкаським районним управлінням поліції Головного Управління Національної поліції в Черкаській області за ст. 345-1, ч.2 КК України.

Того ж дня Вашим розпорядженням С. Коломієць був відсторонений від виконання службових обов’язків на період розслідування та призначена службова перевірка.

Однак із публікацій у соціальних мережах мені стало відомо, що фігурант справи весь цей період перебував на робочому місці, давав інтерв’ю блогерам та ЗМІ, розповсюджував фейки щодо мене особисто та стосовно засобу масової інформації, яким я керую. Підкреслюю – відсторонений Вами чиновник робив це прямо в службовому кабінеті, що доводять розповсюджені медіа та соцмережами його інтерв’ю.

Також мені стало відомо, що з понеділка, 15 лютого 2021 року, Коломієць знов приступив до виконання службових обов’язків, а службова перевірка, що проводилася відносно події, не виявила в його діях підстав для дисциплінарного покарання муніципального працівника.

Вважаю, що матеріали службової перевірки виконані поверхово, без всебічного вивчення ситуації, а також свідчать про кругову поруку відносно ймовірного злочинця, що працює в структурі МВК Черкас.

Також звертаю Вашу увагу, що факти протиправних дій та рукоприкладство пан Коломієць здійснює не вперше. Так, згідно з повідомленнями в ЗМІ (ТРК «ВІККА») керівник муніципальної інспекції Станіслав Коломієць побив свого підлеглого, який працює у міській раді вже два роки. Інцидент стався ввечері 22 січня 2020 р. у кабінеті працівника. За словами потерпілого Миколи Залещенка, який працює головним спеціалістом муніципальної інспекції, ще вдень до нього зателефонував колега й повідомив, що Станіслав Коломієць викликає його до себе в кабінет. Коли чоловік приїхав до міськради у кабінет керівника, то почув у свій бік звинувачення у хабарництві та вимогу написати заяву на звільнення.

Однак Микола Залещенко відмовився писати заяву й повідомив, що працюватиме далі. Коли ж чоловік приїхав близько 16:30 до себе на роботу, його колеги повідомили, що переїжджають до іншого кабінету.

«Я зайшов до свого кабінету і побачив двох інспекторів. Потім прийшов керівник та закрив за собою двері. І я відчув удар у лівий бік голови. Через це у мене відколовся зуб. Потім він почав говорити, що я хабарник і все таке, висловлювався у грубій формі та виставив мене у двері», – повідомив у коментарі журналістам Микола Залещенко. Потерпілий звернувся із заявою до поліції.

Звертаю Вашу увагу, що обидва інциденти Коломієць здійснив у робочий час, перебуваючи під час виконання обов’язків керівника структурного підрозділу міської ради. Тим самим він вчинив в обох випадках не лише кримінальні злочини, але й грубо порушив трудову дисципліну та етичні засади поведінки посадової особи органів місцевого самоврядування.

Мені не є зрозумілим, чому члени комісії, що проводили службове розслідування, не помітили шокуючі факти поведінки Вашого підлеглого. Однак це дає підстави зробити висновки, що дії Коломійця покриваються іншими особами, що або вплинули, або брали безпосередню участь у роботі комісії. Також я не виключаю корупційні мотиви прийняття такого рішення. Дії, що здійснив керівник структурного підрозділу ЧМР, у кожному окремому випадку були достатньою підставою для звільнення означеного чиновника за ст. 41 Кодексу законів про працю України із зазначенням обставин, за яких було вчинено порушення, в чому полягає його грубість та яку завдано шкоду. Ця правова позиція неодноразово зафіксована в рішеннях українських судів першої та апеляційної інстанцій, Верхового Суду України.

Крім того, дії Коломійця порушують ст. 4. Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», п. 5, розділ ІІ «Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування». Означені вище підстави не були розглянуті комісією, що здійснювала службове розслідування.

Відносно означених вище фактів я додатково звернувся до Державного бюро розслідувань та Офісу Генерального прокурора України.

ПРОШУ Вас повторно призначити службове розслідування дій Коломійця комісією в іншому складі із залученням працівників ГУ НП для інформування членів комісії про обставини кримінального злочину та всебічного дослідження обставин грубого порушення С. Коломійцем принципів роботи посадових осіб органів місцевого самоврядування, та враховуючи, що Коломієць під час попереднього періоду використовував своє службове становище, робочий кабінет для впливу на суспільну думку, поширював, перебуваючи на робочому місці, плітки та фейки відносно обставин вчиненого ним кримінального злочину, відсторонити його від виконання службових обов’язків на час кримінального та судового розслідування».

«Комітет захисту журналістів, Нью-Йорк» та інші міжнародні організації виступили із заявами стосовно нападу на журналіста Валерія Воротника, що стався в Черкасах 2 лютого цього року.

Також стало відомо, що голова Черкаського правозахисного Центру Тарас Щербатюк також звернувся із заявою до Черкаського міського голови з вимогою провести службове розслідування дій чиновника, що на думку правозахисника грубо порушив норми поведінки посадової особи місцевого самоврядування.

Screenshot_4-1

Screenshot_10-711x1024  

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Банка з пауками 16.02.2021 23:04
Журналіст вважає, що проведене за розпорядженням міського голови Черкас Анатолія Бондаренка службове розслідування сфальшоване та свідчить про наміри захистити чиновника, який «разом із поплічником учинив погром в редакції телеканалу «Антена» та побив журналіста під час виконання ним свої службових обов’язків».

А не відреагує, то поскаржусь Володимиру Олійнику :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 пацаева 16.02.2021 22:39
нда, перевелися нормальні ба..юки черкаські, із столиці тепер возимо.....до чого дожиилися, олійник винуватий, точно!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Светлана 16.02.2021 19:01
Цитую Стас:
:oops: Коломієць - київський ба..юк. Дуже цікаво дізнатися, хто привіз його на посаду де він так гарно піариться?
Бондаренко особисто вихвалявся, що вмовив приїхати і попрацювати в Черкасах цього удальця. Питання в іншому - хто і за скільки підсунув його бондаренку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Стас 16.02.2021 17:08
:oops: Коломієць - київський ба..юк. Дуже цікаво дізнатися, хто привіз його на посаду де він так гарно піариться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100