реклама

реклама Делікат

реклама

Народний депутат, фахівець з енергетичних питань Олександр Гудима

Народний депутат, фахівець з енергетичних питань Олександр Гудима

Народний депутат від БЮТ Олександ Гудима зазначає в коментарі газеті «Коммерсант-Украина», що голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб та заступник міністра фінансів Вадим Копилов претендують на посаду міністра палива і енергетики.

Верховна Рада відмовилась цього тижня прийняти постанову про звільнення міністра палива і енергетики Юрія Бойка - рішення підтримали 157 депутатів за необхідних 226. Проте народний депутат Сергій Соболєв (БЮТ), який ініціював обговорення документу, заявив в сесійній залі, що повторно це питання буде розглянуто восени після обговорення висновків тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради, що розслідує причини програшу України в Стокгольмському арбітражному суді. 1 липня лідер БЮТ Юлія Тимошенко оприлюднила рішення Стокгольмського арбітражу про повернення RosUkrEnergo (RUE) 12 млрд кубометрів газу. "Нафтогаз" не лише сам погодився повернути RUE 11 млрд кубометрів газу, але ще і запропонував 1 млрд кубометрів як компенсацію.

В Мінпаленерго заявляють, що об'єктивних причин для відставки міністра немає - за перші п'ять місяців року транзит газу через територію країни збільшився на 36,6%, до 42,2 млрд кубометрів. У травні на 13% виросло виробництво електроенергії і на 205,6% - її експорт.

За словами Олександра Гудими , у відставці пана Бойка нібито зацікавлений також перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, що має "досить напружені відносини" з міністром. Депутат стверджує, що відставку пана Бойка готові підтримати також "сили в ПР, орієнтовані на Росію", оскільки "Газпром" невдоволений ходом переговорів про поглинання "Нафтогазу".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100