реклама

реклама

У Лисянці суд визнав винною у булінгу дитини місцеву вчительку. Педагог цькувала 12-річну дівчинку після того, як батьки відмовилися підписувати заяву про нарахування їй доплати за класне керівництво.

Bullying-b

Про це повідомляють «Районні вісті».

Зі слів матері, цькування дитини почалося саме після відмови підтримати педагога.

«У немилість раніше потрапляв ще один хлопчик, – говорить жителька Лисянки. – У його родини згорів будинок і не могли здати грошей на подарунок. Вчительку це образило. Вона пересадила його до вікна, звідки дуло холодне повітря. Ще одну дівчинку змушувала тижнями чергувати, бо та з поважних причин не ходила до табору. Коли й мою дитину почала цькувати, я подала заяву у відділ освіти. Ті направили лист до поліції, аби розібрались. Та виявилося, що в діях педагога немає складу правопорушення. Тоді я сама пішла й написала ще одну заяву до правоохоронців. Останні постійно ставали на сторону вчительки. Я почала скаржитись вже на дії поліції. Лише після цього начальник ювенального відділу склав протокол про скоєння адмінправопорушення. Щоправда, там були грубі помилки».

Протокол поліції Лисянський суд взяв до розгляду. Служителі феміди визнали, що педагогиня таки цькувала дитину. Щоправда, жодного штрафу вона не платитиме. В тій же постанові суд наказав закрити адмінсправу через закінчення строку притягнення до відповідальності.

Водночас вчителька своєї провини не визнає. Коментувати деталі ситуації відмовляється. На рішення суду вже подала апеляцію.

Анатолій Присяжнюк, директор школи, в якій викладає згадана педагогиня, пояснює, що давно хоче звільнити підлеглу.

— Суд довів, що вона займалась булінгом, – коментує він. – Звільняти поки не маю права. Якщо апеляційний суд визнає її провину, то мною будуть ухвалені відповідні міри. На неї й раніше скаржилися.

Начальник обласного відділу освіти Валерій Данилевський зауважує, це вперше на Черкащині суд визнав освітянина винним у цькуванні.

— Це перший випадок, наскільки я знаю, що справа дійшла до суду, – говорить Данилевський. – Конфлікти такі трапляються, але це все вирішується всередині колективу.

реклама

Коментарі  

 
-2 #7 Доменік 23.12.2021 10:24
Вчителька з укр літ задала на останій день писати есе замість того шоб просто відихути засудіть до кінця зимових канікул
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 МІСЦЕВИЙ 09.03.2021 19:17
А слідуючому класному нарахують за доплату?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Solid/ 09.03.2021 14:15
****! правоохоронці чекають рукоприкладства чи суіциду?
І знову буде інтернет "винен".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Перехожий 09.03.2021 13:09
З особистого досвіду давно пересвідчився, що багато вчителів педагогами як такими не є. А найбільш бездарні, нахабні невігласи йдуть працювати у відділ освіти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Solid/ 09.03.2021 13:01
"Тоді я сама пішла й написала ще одну заяву до правоохоронців. Останні постійно ставали на сторону вчительки."
Правоохоронці побачили у садистці-"педагогині" родствєнну душу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Solid/ 09.03.2021 12:57
"Щоправда, жодного штрафу вона не платитиме. В тій же постанові суд наказав закрити адмінсправу через закінчення строку притягнення до відповідальност і."
.... Це - "правосуддя"?
Булінгове.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Цицько 09.03.2021 10:46
Гнати паскуду драним віником!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100